Exerciţiul care îţi prezice cât de mult vei trăi!

Ce impact ar putea avea aptitudinea efectuării unui exerciţiu asupra estimării longevităţii? Dr. Claudio Gil Araujo din Brazilia a inventat un exercițiu care determină cât de sănătos ești şi cât de mult vei trăi. 

separator

Exerciţiul se numeşte sitting rising test (testul aşezare-ridicare) și este o modalitate rapidă de a testa longevitatea la domiciliu.

Puterea, flexibilitatea şi echilibrul sunt la fel de importante pentru a rămâne sănătos ca și capacitatea de a putea alerga sau rezista la aerobic”, spune medicul.

Aşadar, ideea de bază a exercițiului este cât de bine te poţi aşeza şi ridica, fără a folosi braţele sau orice altă formă de sprijin. Rezultatele se calculează în baza unei scări de la 1 la 10.

Dacă scorul este mai mic de 3, ești într-o formă fizică foarte proastă, iar riscul de a deceda în următorii cinci-șase ani este de cinci ori mai mare.

Dacă utilizezi o mână sau un picior, atunci când te ridici, pierzi câte un punct. În cazul în care pierzi echilibrul, pierzi jumătate din puncte. Însă, dacă ai făcut exerciţiul impecabil şi ai peste 50 de ani, eşti în grupul de elită, potrivit doctorului Araujo.

În acelaşi timp, cei care practică exerciţiile fizice şi îmbunătăţesc scorul au şanse să sporească longevitatea cu 21% pentru fiecare punct obţinut. Trebuie să poţi face exerciţiul în haine confortabile, desculţă, ca în video-ul de mai jos.

alte Articole interesante