Experiment! Ce se întâmplă în corpul unui american atunci când adoptă dieta unui sud-african

Este cunoscut faptul că americanii au o dietă nesănătoasă, încărcată în alimente procesate, pline de carbohidraţi, grăsimi hidrogenate şi calorii. Un grup de cercetători s-a gândit să facă schimb de meniuri între 20 de americani dependenţi de mâncare fast food şi 20 de persoane care trăiesc în mediul rural din Africa de Sud.

separator

New_South_African_Food_Based_Dietary_Guideline_on_Fat_306x207-306x207

Iniţiatorii studiului susţin că în termen de două săptămâni, sud-africanii au suferit schimbări în biomarkerii care indică riscul de cancer de colon. Pe când americanii şi-au redus foarte mult aceşti bioindicatori datorită noii lor diete specifice mediului rural african, potrivit sciencealert.com.

„În doar două săptămâni, o schimbare a dietei dintr-una occidentalizată la una africană tradiţională, bogată în fibre şi săracă în grăsimi, a redus aceşti biomarkeri ai riscului de cancer. Acest lucru indică faptul că niciodată nu este prea târziu să-ţi modifici dieta pentru a reduce riscul de cancer de colon”, a declarat cercetătorul principal Stephen O’Keefe, de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Studiul a fost iniţiat după ce cercetătorii au observat că afro-americanii au rată de 13 ori mai mare de cancer de colon decât sud-africanii. Cercetătorii au presupus că această diferenţă se datorează unui rezultat al dietei americanilor care este săracă în fibre şi bogată în proteine animale şi grăsimi.

Pentru cerectare, 20 de voluntari sănătoşi, de vârstă mijlocie, din fiecare comunitate, afro-americani şi sud-africani, au efectuat un schimb de alimente timp de două săptămâni. Toată perioada, voluntarii au fost supravegheaţi cu atenţie. În acest timp, americanii au adoptat dietele sărace în grăsimi şi bogate în fibre, iar sud-africanii au consumat produse cu emisii reduse de fibre, diete bogate în grăsimi, mai mulţi burgeri şi cartofi prăjiţi.

Care este dieta echilibrată pentru o femeie? Sfaturile nutriţionistului

Cercetătorii au măsurat nivelul biomarkerilor importanţi, care indică riscul de cancer de colon, înainte şi după experiement. Rezultatele au fost surprinzator de rapide.

În articolul publicat în revista  Nature Communications, cercetătorii au menţionat că dieta ,,a schimbat şi aspectele microflorei şi metabolismului cunoscute ca elemente care afectează riscul de cancer”.

„Am constatat că este foarte încurajator faptul că doar două săptămâni de modificări ale dietei pot aduce schimbări în indicatorii de sănătate care indică îmbunătăţiri”, a declarat Amanda Salis, expert în nutriţie şi obezitate de la Universitatea din Sydney.

sursa

alte Articole interesante