Explozii la biserici în Sri Lanka în timpul sărbătorii de Paşte: Cel puţin 100 de persoane ucise şi alte peste 200 rănite

Cel puţin 100 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite în urma unor explozii care au avut loc duminică dimineaţă la mai multe biserici şi hoteluri din Sri Lanka în timpul sărbătorii de Paşte, au anunţat autorităţile, relatează CNN şi BBC, potrivit mediafax.ro.

separator

Bilanţul morţilor în urma exploziilor care au avut loc duminică dimineaţă în Sri Lanka a ajuns la 100, iar peste 200 de persoane au fost rănite. Au fost raportate cel puţin şase explozii, fiind vizate trei biserici din Kochchikade, Katuwapitiya şi Batticaloa. Hotelurile Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury, toate în Colombo, au fost, de asemenea, lovite de explozii. Două dintre explozii au avut loc la biserica Kochchikade şi hotelul Shangri-la din Kingsbury, Colombo.

„Scenele oribile, am văzut cadavre împrăştiate peste tot”, a spus pe Twitter ministrul Economiei, Harsha de Silva, după o vizită la faţa locului. Biserica Sfântul Sebastian din Negombo a cerut ajutor pe Facebook şi a publicat poze după explozie, în care se pot observa pete de sânge pe podea.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

Sri Lanka este o țară-insulă, situată în Oceanul Indian, la sudul Indiei.

alte Articole interesante