În fiecare an, mii de pacienți din 165 de țări aleg clinicile din Turcia pentru servicii medicale de calitate

Pe lângă faptul că are stațiuni litorale și balneare renumite, Turcia este una dintre destinațiile preferate de cetățenii moldoveni inclusiv pentru turismul medical. Tot mai multe persoane din țara noastră aleg clinicile din Turcia pentru a beneficia de o paletă largă de servicii de calitate și îngrijiri medicale în scop curativ și preventiv.

separator

Anual, 890.000 de pacienţi din 165 de ţări sunt tratați în cele mai performante clinici din Turcia recunoscute pentru calitatea înaltă a serviciilor oferite, tehnologiile medicale avansate, echipamente moderne, specialiști cu experiență, pregătiți în occident, ce au abilitatea de a diagnostica și trata cele mai complicate cazuri medicale.

Și asta nu e tot! În ultimii ani, Turcia a devenit o excelentă destinație în ceea ce privește turismul de sănătate și cel alternativ care promovează și pune accentul pe mișcare și activități sportive. Drept dovadă, în sprijinul celor menționate mai sus, este desfășurarea cel mai grandios Congres găzduit de Turcia, în perioada 4-7 aprilie 2019, în incinta centrului expozițional ANFAS Expo Center din Antalya.

,,HESTOUREX 2019”, cea de-a treia ediție a Congresului-Expoziție în domeniul Turismului alternativ, medical şi sportiv, a reunit circa 6.000 de participanți profesioniști din 165 de țări ale lumii, Europa, Asia, țările Orientului Mijlociu și Africa, cu organizarea a peste 50.000 de întrevederi în formatul B2B.

Sute de delegații din diferite țări se întâlnesc anual la ,,HESTOUREX”, Congresul-Expoziție ce creează o platformă de promovare a potențialului Turciei în domeniul Sănătății, Sportului și Turismului alternativ, cât și dezvoltării ulterioare a relațiilor internaționale reciproc avantajoase și parteneriatelor strategice între profesioniștii industriei.

Un loc special în cadrul evenimentului îl ocupă Programul Hosted Buyers, reprezentat de dialogurile în formatul B2B, care oferă posibilitatea organizării întrevederilor între persoanele cointeresate, schimbului de experiențe, stabilirea de noi contacte cu potențialii clienți și parteneri de afaceri.La expoziția ,,HESTOUREX 2019” au fost invitate clinicile de top din Turcia și din străinătate, centrele de medicină, operatorii și agențiile turistice, instituțiile medical-curative, hotelurile, cluburile și federațiile de sport, companiile de asistență medicală și alte forme ale turismului alternativ.

Turismul medical în stomatologie, oncologie, pediatrie, estetică, terapie şi reabilitare, SPA și sănătate, turismul în pensiuni, turismul sportiv sunt doar câteva dintre direcțiile de interes promovate de partenerii turci. Turcia a găzduit 2.000 de comptetiţii internaţionale la fotbal, 200 de competiţii la tenis, 100 de turnee intrenaţionale la golf, competiții cu balonul cu aer, parapanta, pluta, drumeţii montane, turism gastronomic.

,,Am adunat aici reprezentanţi din 165 de ţări. Diverşi partenerti din diferite ţări, inclusiv din Republica Moldova. E doar un început, iar Republica Moldova este un partener foarte impoatant pentru noi, de aceea noi am deschis o reprezentanţă a Asociației de Turism Medical din Turcia şi în Moldova, pentru a fi capabili să le oferim cetăţenilor moldoveni tratamente medicale dintre cele mai performante”, a declarat Emin Çakmak, președintele Consiliului turc al dezvoltării Turismului în domeniul sănătății.
Companii turce, gazde și reprezentanți ai serviciilor de sănătate, sport și din industria turismului, au sosit din mai multe regiuni ale țării pentru a-și promova ofertele. Participanții internaționali au încercat, de asemenea, să se prezinte pe ei înșiși și produsele lor, în cel mai eficient mod.

Republica Moldova a participat la eveniment cu o delegație de medici și reprezentanți ai presei, inclusiv portalul UNICA.md.

Este de menționat că turismul sportiv a fost specificat ca temă principală la HESTOUREX 2019. Reprezentanți autorizați ai industriei sportive din mai multe țări au venit în Antalya pentru a se întâlni cu federațiile de sport turcești și companiile din domeniul turismului sportiv. La deschiderea oficială a ceremoniei a participat inclusiv Ministrul tineretului și sportului din Republica Turcia dl. Mehmet Muharrem Kasapoğlu. Până în anul 2023, peste 70 de milioane de turiști sportivi sunt așteptați să sosească în Turcia.

La 6 aprilie, în cadrul Zilei Internaționale a Sportului, a fost organizată o discuție pe tema: „Ziua Sportului pentru Dezvoltare și Pace”, în cadrul căreia au fost împărtășite semnificația și importanța zilei cu oaspeții onorați ai evenimentului.

      

alte Articole interesante