Fierul de călcat ca nou! Cinci metode simple de curățare

De fiecare dată când călcați, microparticulele de țesături sintetice rămân pe suprafața metalică a fierului dvs., ceea ce duce la aderarea hainelor în timpul călcatului și dese ori lasă pete întunecate pe lenjeria de pat care sunt greu de îndepărtat. Atunci când utilizați un fier de călcat murdar, hainele pur și simplu nu vor rămâne șifonate, iar dacă nu aveți noroc în acea zi, veți strica lucruri scumpe. În plus, lipsa unei întrețineri corespunzătoare reduce semnificativ durata de viață a dispozitivului.

separator

Cu toate acestea, astfel de probleme pot fi evitate dacă curățați în mod regulat fierul de călcat. Datorită sfaturilor noastre, puteți să o faceți cu ușurință!Sarea – cel mai bun remediu pentru curățat pentru fier

Pentru a curăța baza de metal a fierului poate fi folosită sarea obișnuită. Textura sa facilitează îndepărtarea murdăriei, fără a zgâria suprafața.

Veți avea nevoie de:

  • 30 grame de sare
  • o foaie mare de ziar
  • o cârpă moale

Curățați corect:
Puneți o foaie mare de ziare pe o suprafață plană și o presărați cu sare. Încălziți fierul și umblați în jurul foii de ziar, ca și cum ați călca hainele. Repetați până când suprafața este clară. Ștergeți fierul cu o cârpă moale sau o cârpă specială atunci când este rece.

Pasta de dinți potrivită pentru curățarea fierului de călcat

Cu siguranță, nu știați despre o utilizare atât de neobișnuită a pastei de dinți. Incredibil, dar adevărat. Ingredientele active din compoziția sa vă vor ajuta să scăpați rapid de petele de pe suprafața de călcat, iar fierul dvs. nu vă va lepăda hainele.

Veți avea nevoie de:

  • o pastă de dinți fără coloranți;
  • o cârpă moale.

Curățați corect:
Pe o suprafață metalică rece a fierului, aplicați o cantitate mică de pastă de dinți fără vopsea. Luați o cârpă moale și frecați bine suprafața. Activați modul „abur”, așteptați 5-7 minute și ștergeți complet suprafața de resturile pastei. Gata!

Curățați fierul cu oțet alb și apă distilată

Oțetul alb diluat în apă distilată va îndepărta petele de pe țesătura sintetică aderentă de pe suprafața metalică a fierului.

Veți avea nevoie de:

  • 150 ml apă distilată;
  • o sticlă de 150 ml cu oțet alb;
  • o cârpă moale.

Curățați corect:
Se amestecă oțetul și apa distilată împreună. Îndepărtați lichidul rezultat cu o cârpă și ștergeți ușor baza metalică a instrumentului. Fierul trebuie să fie cald.

Cum să curățați fierul cu suc de sodă și de lămâie?

Datorită compușilor acide, această unealtă este ideală pentru curățarea bazei metalice a fierului. Suprafața devine netedă, fără nici o contaminare.

Veți avea nevoie de:

  • suc de la două lămâi mari;
  • 30 de grame de bicarbonat de sodiu.

Curățați corect:
Puneți soluția rezultată pe suprafața rece a fierului. Asigurați-vă că așteptați până când reacția chimică are loc. Lăsați amestecul de sodă și lămâie pentru câteva minute, apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă.

alte Articole interesante