Filmul „Beautiful Corruption” poate fi vizionat online, gratuit. Decizia aparține autorului Eugen Damaschin

Deși plănuia să o facă în toamnă, a făcut-o acum. Regizorul moldovean Eugen Damaschin și-a retras, de la toate festivalurile de cinema, pelicula „Beautiful Corruption” și a anunțat pe pagina oficială de Facebook lansarea peliculei pe Youtube, care este disponibil de azi, 14 iunie, gratuit pentru oricine își dorește să vizioneze drama moldovenească despre corupția din Moldova.

separator

„Scoatem filmul acum pentru că situația din țara noastră are nevoie de un impuls, în special de un impuls moral”, a scris regizorul Eugen Damaschin pe Facebook.

Drama „Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale și concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul recurge la niște metode nu tocmai legale. Filmul este despre prețul pe care trebuie să-l plătească acesta, pentru a obține ceea ce-și dorește.

„Sper foarte mult ca acest film să trezească careva întrebări în capul spectatorului, să-l împingă spre reflecția – de ce suntem acolo unde suntem. În tot acest (…) este nevoie în primul rând de deșteptarea conștiinței. Pentru filmele noastre furăm destul de multe din tot rahatul pe care-l trăim în țara noastră și cred că este onest ca ele să fie văzute în primul rând de cei care ne inspiră și nu doar de cei care ne aplaudă. Din acest motiv ne retragem din festivaluri și îl scoatem în acces public”, a scris regizorul într-o notă pe contul său de Facebook.

Cu această ocazie vreau să îi îndemn pe toți colegii mei din domeniul cinematografiei, care au filme legate de problemele sociale din Republica Moldova, să-și deschidă filmele pentru accesul public. Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că avem ce arăta, mai avem și o responsabilitate față de spectator. Acum este nevoie să inspirăm oamenii, să le arătăm ceea ce poate ei nu observă, să-i facem să fie mai conștienți și poate, cu ajutorul creațiilor noastre, vom reuși să trezim ceva sau pe cineva.

La fel, îndemn posturile de televiziune să se adreseze producătorilor de film pentru a putea asigura o acoperire cât mai mare a acestor filme. Noi suntem deschiși pentru conlucrarea cu toate posturile de televiziune, iar la solicitare veți primi filmul în formatul necesar Dvs. Cu respect, Eugen Damaschin”.

 

„Beautiful Corruption” a apărut pe marile ecrane în toamna lui 2018. Printre protagoniștii filmului se numără Igor Babiac, Valeriu Andriuta, Ion Borș, Igor Chistol, Constantin Haret, Silvia Luca, și alții. Filmările au avut loc în perioada aprilie-iunie, în peste 30 de locații din orașele Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile „Moldova-Film”. În total, la producția filmului au lucrat circa 140 de persoane.

sursa: www.unimedia.info

alte Articole interesante