Florin Piersic a împlinit 83 de ani! Fragment de la spectacolul aniversar

Florin Piersic a fost sărbătorit în Cluj, sâmbătă seara, în sala arhiplină a cinematografului care-i poartă numele, cu ocazia împlinirii vârstei de 83 de ani.

separator
Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca a fost arhiplin, sâmbătă seara, la evenimentul „omagial cultural-artistc” organizat de Primărie pentru Florin Piersic cu ocazia aniversării vârstei de 83 de ani.

Ceremonia a inclus momente de teatru, operă, folclor și întâlnirea cu publicul și prietenii dragi.

Florin Piersic s-a născut la Cluj-Napoca în 27 ianuarie 1936 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi de succes actori ai României. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (promoţia 1957), Florin Piersic a debutat în teatru doi ani mai târziu, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul titular în spectacole precum „Discipolul diavolului”. A fost protagonistul unor spectacole ca „Tragedia optimistă”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Gaiţele” şi „Străini în noapte”. În cinematografie, Florin Piersic a debutat în anul 1957, în filmul franco-român „Ciulinii Bărăganului”, scris şi regizat de Louis Daquin, după un roman de Panait Istrati, scrie adevarul.ro.

alte Articole interesante