A fost lansată platforma on-line escoala.chisinau.md, pentru înregistrarea copiilor în clasa I. Cum funcționează?

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău, astăzi, pe 1 aprilie 2019, a lansat platforma online escoala.chisinau.md. Înregistrarea copiilor în clasa I se va face conform regulamentului aprobat prin Ordinul DGETS nr.396 din 27.03.2019 „Cu referire la aprobarea Regulamentului cu privire la înscrierea on-line a copiilor în clasa I.

separator
Procedura de înscriere on-line are drept scop asigurarea accesului la educaţie a fiecărui copil, transparentizarea procesului de înscriere a copiilor în clasa I, minimizarea riscurilor de corupţie în instituţiile de învăţământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chişinău, optimizarea procesului de stocare şi prelucrare a rezultatelor înscrierii copiilor în clasa I, gestionarea eficientă a timpului angajaţilor din sistemul educaţional municipal, dar şi monitorizarea activităţii instituţiilor de învăţământ din teritoriul administrat pe domeniul vizat.

Părinții sunt rugați, în caz de neclarități, să contacteze directorii instituțiilor de învățământ sau DGETS la numărul de telefon 022-20-16-09, Doina Obada.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport reamintește că înregistrarea copiilor la școală se face gratuit.

alte Articole interesante