(Foto/Video) Explozie de stiluri și tendințe noi la Moldova Fashion Days! Vezi colecțiile prezentate în cadrul evenimentului

44 de designeri locali și-au prezentat noile colecții în cadrul evenimentului „Moldova Fashion Days FW’17/18”. Cel mai important eveniment bianual din industria textilă locală „Moldova Fashion Days” și-a încheiat cea de-a XII-a ediție. Pe 23-24  septembrie a anului curent, 44 de designeri din Republica Moldova și-au expus colecțiile de toamnă-iarnă 2017/2018, în incinta showroom-ului de automobile „Renault-Dacia”.

separator

„Moldova Fashion Days” a revenit la această ediție într-un nou format. Defilările au avut loc pe categorii:  copii, debut, ținute de zi, ținute de seară, cu o pauză de 30 min, destinate pozelor cu prietenii și cu designerii preferați, dar și pentru a oferi oportunitatea persoanelor din domeniu să stabilească contacte de colaborare sau să facă un schimb de păreri și informații.

La eveniment au participat Excelența sa, Signe Burgstaller, Ambasadoare a Suediei în Moldova, și șefa misiunii USAID în Moldova, Karen Hilliard care au declarat în cadrul unui briefing de presă umătoarele: ”Pe lângă designeri consacrați, avem și mulți debutanți în acest sezon, câțiva dintre cei mai distinși absolvenți ai ZIPhouse. Industria devine din ce în ce mai puternică. În ultimul an s-a înregistrat o creștere de 42 %, iar pe parcursul ultimilor ani se poate observa o creștere a vânzărilor pe piața internă.

,,Ceea ce avem aici, la „Moldova Fashion Days”, este doar vârful aisbergului. În spatele a ceea ce vedem noi stă multă muncă și timp. În calitate de reprezentanți ai Guvernului Suediei și USAID suntem foarte mândri că putem sprijini și asista la transformarea industriei ușoare într-o industrie a modei. Această schimbare presupune sporirea productivității prin introducerea know how-ului și a tehnologiilor inteligente de producere. Calitatea înaltă a produselor va face posibilă lansarea mai multor branduri moldovenești pe piața internațională și va spori vânzările atât locale cât și internaționale. Noi credem că acest lucru e realizabil, pentru că multe dintre aceste branduri deja exportă în Europa de Est”, au declarat organizatorii.

Vezi colecțiile prezentate în cadrul evenimentului!

Zorile

Confecționează pantofi pentru copii energici, care oferă piciorușelor comoditate, căldură, și aerisire. În culori clasice, dar cu accente îndrăznețe și jucăușe, acești pantofi sunt exact ceea de ce au nevoie copiii pentru o zbenguială ca la carte!

Valentina Budu

Creează pentru cei care adoră combinațiile eclectice dintre stilurile clasic și minimalist. Hainele Valentinei Budu redefinesc îmbrăcămintea de zi cu zi a femeii, accentuându-i silueta și forma corpului.

Nadejda Troianovscaia

O colecție tip ”capsulă”, care permite combinarea articolelor vestimentare între ele, astfel încât să poți reinventa o ținută de mai multe ori. Detaliile sunt cele care te fac remarcată!

Move

Tricon

Inspirație de femeile moderne, de afaceri, care sunt mai tot timpul prinse în sălile de ședință, ”Tricon & My Revival” optează pentru stilul smart casual în culori tari și printuri florale.

My Revival

Amarena Secret

Gstul perfecțiunii! Este rochia cu următoarele caracteristici: silueta A, lungime midi, mânecă de tip cămașă, din stofă de atlas auriu, cu o centură din șifon la nivelul taliei, pentru a echilibra imaginea vizuala a ținutei!

Vistline

Ionel

Anette

Vine cu o inovație pentru țara noastră – țesăturile buclate, în nuanțe de gri, roz, alb, bej ș.a. Stilul noii colecții amintește de Channel grație abordării clasice și elegante!

Alina Bradu

Designerul aduce pe podium boho chic-ul cu ale sale ținute relaxate, stil dezorganizat, care nu ține cont de reguli cromatice. Detaliile precum broderia și pânza transparentă fac diferența!

Mallena

Inspiră femeile abordând stilul retro-romantic. Noua colecție pune accent pe culori pastelate, carouri, țesături naturale, așa cum sunt bumbacul sau lâna.

Sekana

Arabadji

Niche 

Yulia Efros

Tinde spre perfecțiunea formelor și contururilor, iar hainele pe care le creează o reprezintă. Fiecare articol este confecționat cu grijă și pasiune, în cantități limitate, pentru a asigura posesoarelor o prezență unică și fermecătoare.

Irina Calancea: înseamnă pasiune, dedicare și perseverență transpuse în produse de marochinărie: încălțăminte și haine din piele. Fiți atenți la micile detalii de design, cum ar fi tăieturile, pliurile din piele, formele de inimă, care fac deliciul noii colecții.

Di Vero

Julie Anne Millinery

Berrezzo

”Save the Queen”! așa se numește noua colecția a celor de la ”Berrezzo”, iar stilul abordat corespunde în totalitate numelui. Unde avem regine, avem și broderii lucrate manual, combinații de texturi și stiluri.

Katea Gri

Sophie by Elena Zbârnea

Eho Ready-to-Wear

L.Storojuc

Loconic & Gepetto

Julia Allert

Georgette

Sandi

Premiera Dona

Intercentre Lux

Vasconi

TopCoat by Olga Tovstenco

Lilia Ceaicovschi

Silvia Jalba

Olga Cojocari

O’Blanc

Valentina Vidrașcu

Vitalie Burlacu

Creme Brulee

Nino

Ponti Wedding

Lia Fia

Moldova Fashion Days FW’17/ Backstage fun- Day 1

Pregătirile pentru cel mai amplu show de modă din țară au fost pe măsură. Modele, stilișri, make-up artiști și multe emoții înainte de deschiderea evenimentului.

[/gallery-row]

Publicul larg prezent la eveniment a avut posibilitatea de a face poze cu prietenii și cu designerii preferați, dar și oportunitatea persoanelor din domeniu să stabilească contacte de colaborare sau să facă un schimb de păreri și informații.

Vezi în imaginile video cum a fost în prima zi la Moldova Fashon Days:

Imagini video din ziua a doua Moldova Fashion Days:

Evenimentul „Moldova Fashion Days” a fost organizat sub egida APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și susținut de către partenerii strategicii USAID și Guvernul Suediei, prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. ZIPhouse este partenerul MFD în promovarea unor nume noi în industria modei din Moldova, dar și în cadrul unor evenimente cu caracter educațional. De logistica și fundraising-ul evenimentului s-a ocupat partenerul premium – „Berlizzo Events”. Locația a fost asigurată, pentru a patra oară, de către compania „DAAC Hermes”.

alte Articole interesante