3 sfaturi pentru un păr strălucitor și sănătos

Igienă părului joacă un rol esențial atunci când vine vorba de aspectul exterior și modul de aranjare a părului și coafurii zilnice, acționând asupra sănătății podoabei capilare per ansamblu. De aceea, specialiștii ne atenționează să alegem cu atenție produsele destinate îngrijirii podoabei capilare și să ținem cont de câteva reguli ce ne vor ajuta să avem mereu un păr frumos și sănătos.

separator

1. Spălați părul cu apă călduță, pentru că apa fierbinte nu spală mai bine, ci usucă scalpul și contribuie la îngrășarea mai rapidă a firelor de păr. De asemenea, folosiți un șampon și un balsam potrivite tipului de păr, respectând cantitatea recomandată. Un pumn de șampon nu va face părul mai curat, iar înainte de spălare este bine să periați părul pentru a-l elibera de celulele moarte.

2. Părul se usucă în mod natural, nu în prosop, iar dacă va grăbiți, folosiți un uscător la temperatura medie și la o distanță de 30 cm de păr.

3. Folosiți vopsea naturală, cum este cea din gama franceză Color&Soin. Această conține doar produse naturale și nu deteriorează părul. Mai mult decât atât, Color&Soin conține etanolamina – un agent alcalin ce favorizează ridicarea solzilor firului de păr pentru o mai bună penetrare a culorii, astfel încât firele albe sunt acoperite sută la sută chiar de la prima vopsire.

Color&Soin oferă o gamă de 29 de culori, bazate pe ingrediente naturale ce conferă strălucire părului. Extractul din uleiul de cocos, numit cocamide dea, crește elasticitatea părului, având și excelente proprietăți emulsifiante. Iar amestecul de proteine hidrolizate, extrase din soia, grâu, ovăz și porumb, cu proprietăți dermo-protectoare și restructurante, facilitează descurcarea și periajul firelor de păr.

Înainte de colorare, turnați vopseaua Color&Soin în sticla cu agent fixator, agitați 2 minute și aplicați mai întâi la rădăcină, apoi pe toată lungimea părului, pentru o perioada de 20 de minute. În cazul în care se dorește acoperirea firelor albe de păr, timpul de menținere a vopselei pe păr se va dubla.

Părul se clătește bine de vopsea, apoi se spală cu un șampon blând. Ulterior, aplicați balsamul Color&Soin pentru două minute. PH-ul acestuia completează procesul de vopsire, contribuind la închiderea solzilor firului de par și la o fixare permanentă a pigmentului. Totodată, uleiurile esențiale de rozmarin și eucalipt pe care le conține balsamul, purifică și tonifică părul, conferindu-i și un miros plăcut.

Produsele pot fi comandate pe farmacie.md și în rețeaua de farmacii Elody.

alte Articole interesante