Cercetătorii explică de ce femeile ar trebui să nu mai poarte sutiene!

Fetele când ajung la pubertate încep să poarte sutien  pentru că așa li s-a spus că ar trebui să poarte unul. Dar ele nu știu că purtarea lor tot timpul poate face mult mai mult rău decât bine.

separator

Cu toate acestea, ce scop are într-adevăr un sutien, altul decât acela de a face femeile mai acceptabile, din punct de vedere social, la locul de muncă sau la școală?

Sutienele au fost comercializate femeilor ca o modalitate de a ajuta la reducerea durerilor de spate, ridicarea sânilor și asigurarea unui sprijin suplimentar.

În timp ce sutienele ar putea servi pentru un aspect mai plăcut, purtarea lor tot timpul poate face mult mai mult rău decât bine. În acest articol, vom explica de ce renunțarea la sutien ar putea fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ați făcut vreodată.

Iată de ce femeile ar trebui să nu mai poarte sutiene.

Profesorul Jean-Denis Rouillan, de la Centrul Spitalier Universitar de Besancon din Franța, a realizat un studiu despre faptul că femeile nu au nevoie de sutiene. Potrivit studiului său, sutienele nu au nici un beneficiu medical sau anatomic pentru femei. De fapt, el a descoperit că sutienele fac exact opusul a ceea ce sunt comercializate pentru a face – ele fac ca sânii să se îndoaie și să îi împiedice să crească.

În timpul studiului, 330 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani au avut sânii lor măsurați pe parcursul a 15 ani. Femeile care nu au purtat sutien au avut un lift de 7 milimetri în sânii lor în fiecare an, ceea ce dezaprobă ideea că sânii se vor lasa fără sutien. În plus, sanii lor erau de fapt mai fermi decât femeile care purtau sutiene.

Acest studiu contrazice în totalitate sfaturile pe care femeile le-au auzit toată viața lor. Studiul arată că purtarea unui sutien permite, de fapt, o postură mai bună, deoarece sutienul nu oferă tot sprijinul. De asemenea, forțează organismul să dezvolte mușchii sub sân, ceea ce contribuie la prevenirea căderii și asigurarea suportului.Cu alte cuvinte, fără sutien, corpul trebuie să folosească de fapt mușchii destinați protejării. Când sutienul face toată munca, mușchii din corpul femeii suferă din cauza lipsei de utilizare.

De fapt, femeile din studiu a spus că după doi ani de a nu purta un sutien, putea respira mai bine, avea o postură mai bună și nu avea dureri de spate atât de mari. Acest lucru arată că ceea ce am învățat despre sutiene pur și simplu nu este adevărat, deoarece acestea au fost comercializate ca o modalitate de a reduce durerile de sân și de spate la femei.

Alte motive în plus să nu purtăm sutien.

Este destul de greu să-l găsești pe cel potrivit.

Dacă ați cumpărat vreodată sutiene, știți cât de îngrozitor poate fi procesul. S-ar putea să fi încercat pe o mulțime de dimensiuni diferite și încă nu ați putut găsi unul potrivit, deoarece sutienele au dimensiuni universale.Ai putea încerca zeci de sutiene și să nu găsești marimea potrivită, pierzând ore în magazine și frustrări.

Sunt destul de scumpe.

Potrivit unui studiu din Sua, majoritatea femeilor au cheltuit între 16 și 30 de dolari pe sutiene în 2017.

Nu pare prea mult, dar țineți cont de faptul că aceasta este doar o medie. Dacă te duci în magazine precum Victoria’s Secret, te aștepți să cheltuiți mult mai mult.În plus, majoritatea femeilor cumpără mai mult de un sutien. Dacă țineți cont de sutiene de sport, sutiene de lucru, sutiene de agrement și orice alt tip de sutien acolo, costul se poate adăuga

Sunt inconfortabile.

Dacă cumpărați un sutien cu arcuri, acesta nu oferă prea mult confort. Arcul se poate rupe, ajungând să străpungă pielea în cele mai incomode situații. Cu toate acestea, nu doar sutienele cu arcuri provoacă disconfort. În timp ce sutienele de sport sunt văzute ca o necesitate pentru o mulțime de femei, ele sunt adesea atât de strânse. Ar putea să vă facă să vă simțiți sufocați și prinși în capcană. Sânii nu au niciodată șansa de a respira de la a fi blocați în sutien toată ziua.

Nu sunt necesare pentru fiecare activitate.

Dacă purtați mereu un sutien, nu-i dați sânilor șansa de a “emite aerul”, dacă doriți. În societatea modernă, pur și simplu nu trebuie să purtăm un sutien tot timpul. În afară de somn, femeile trebuie să poarte un sutien în timpul oricărei alte activități, inclusiv la serviciu, la școală, la sala de sport și la evenimente sociale. Cu toate acestea, doar pentru că este o normă socială nu înseamnă că femeile trebuie să respecte acest lucru.

Chiar daca studiul a constatat beneficii pentru femeile care au ales sa nu poarte sutiene, tine cont ca femeile din studiu au fost destul de tinere. Ele au purtat sutiene doar câteva decenii, în timp ce femeile mai în vârstă le purtau mult mai mult. Acest studiu este preliminar și cercetătorii subliniază faptul că ei nu spun femeilor să înceteze purtarea sutienelor în totalitate. În cele din urmă, depinde de individ să decidă ce este mai bine pentru el. Numai tu știi ce te face mai confortabil. De asemenea, studiul nu a discutat despre femeile care s-au implicat în activitate fizică și despre ce efect a avut asupra sânilor lor. De vreme ce sutienele au fost inventate inițial pentru a ține sânii în loc în timpul mișcării, acesta este un decalaj destul de mare în studiu.

Sursa

Țara care vrea să le interzică tinerilor să mai fumeze

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune, scrie bani.md.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Un simplu test ar putea indica vârsta biologică reală și riscul de boli

Oamenii de știință spun că există diferențe mari între vârsta noastră, respectiv numărul de ani pe care îi avem, și vârsta biologică reală, care, în termeni simpli, reprezintă uzura organismului, respectiv a celulelor și a organelor. Cunoașterea vârstei biologice ar putea acum ajuta la calcularea riscului de îmbolnăvire al unei persoane, scrie doctorulzilei.ro.

Spre deosebire de vârsta cronologică, vărsta biologică este un indicator puternic al stării de sănătate a unei persoane. Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani de la Universitatea din Pittsburgh a descoperit markeri din sânge care pot dezvălui vârsta biologică a unei persoane, ceea ce ar putea ajuta la tratarea diferitelor probleme de sănătate care pot apărea pe măsură ce organismul uman îmbătrânește.

„Imaginați-vă două persoane în vârstă de 65 de ani. Una merge cu bicicleta la serviciu și face schi în weekend-uri, iar cealaltă nu poate urca nici măcar un rând de scări. Au aceeași vârstă cronologică, dar vârste biologice foarte diferite. De ce îmbătrânesc acești doi oameni în mod diferit?”, spune Aditi Gurkar, medic geriatru la Universitatea din Pittsburgh.

Rolul indicelui metabolic al îmbătrânirii sănătoase (HAM)

În noul studiu, publicat în revista Aging Cell şi citat de 360medical.ro, cercetătorii au căutat, în special, diferiți metaboliți – molecule mici eliminate de procesele biologice din organism. Acestea pot fi folosite ca dovezi pentru a determina ce procese au loc în organism și cât de bine se desfășoară acestea.

În total, au fost identificați 25 de metaboliți care au prezentat diferențe semnificative între persoanele cu îmbătrânire sănătoasă și cele cu îmbătrânire rapidă. Acest grup de molecule a fost denumit indicele metabolic al îmbătrânirii sănătoase (HAM).

Indicele HAM ar putea servi ca un predictor al îmbătrânirii la om, spun autorii studiului. Echipa a identificat, de asemenea, trei metaboliți care păreau a fi deosebit de importanți în stimularea îmbătrânirii biologice.

În testele efectuate pe un grup separat, indicele HAM s-a dovedit a fi 68% precis în calcularea vârstei biologice. Cu mai multe cercetări, ar putea fi posibil să se dezvolte un test de sânge pentru evaluarea rapidă și ușoară a vârstei biologice.

Acest test ar putea fi apoi efectuat pe persoane la vârste mai timpurii, atunci când modificările proceselor moleculare sunt mai ușor de modificat: la o persoană de 30 de ani, de exemplu, căreia i se spune că vârsta sa biologică este mult mai mare decât ar trebui să fie.

„Acea persoană ar putea apoi să se gândească să schimbe mai devreme anumite aspecte ale stilului său de viață – fie că este vorba de îmbunătățirea somnului, a dietei sau a regimului de exerciții fizice – pentru a spera să-și inverseze vârsta biologică”, spune Gurkar.

Încă un virus își arată colții! Explozie de cazuri la un centru de refugiați din R. Moldova! 17 persoane diagnosticate

Numeroase cazuri de rujeolă au fost înregistrate la un centru din Republica Moldova, unde sunt cazați refugiați. 17 persoane au rujeolă, după cum a informat șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală, Vladimir Bolocan, în timpul ședinței operative a serviciilor Capitalei.

„Din cele 22 de cazuri suspecte, doar 17 au fost confirmate, patru au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect. Totodată, există trei cazuri sporadice cu infectare de rujeolă în capitală și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele și nu prezintă nici un risc de desfășurare a unui nou focar”, a anunțat oficialul.

Multe cazuri de rujeolă, la un centru de plasament al refugiaților din Republica Moldova

De asemenea, Vladimir Bolocan a atras atenția că, în ultima vreme, crește îngrijorător numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, ceea ce reprezintă 50% din totalul de îmbolnăviri din primul trimestru.

Șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală a îndemnat părinții să-și imunizeze copiii, menționând că vaccinul de rotavirus se administrează în primele șase luni de viață, este unul sigur și nu are contraindicații.

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este o boală infecțioasă cauzată de virusul rujeolei (Morbillivirus) din familia Paramyxovirus. Este caracterizată de simptome precum febră, tuse, secreții nazale, ochi roșii și sensibili la lumină (conjunctivită) și o erupție cutanată distinctivă. Rujeola este extrem de contagioasă și se răspândește prin picături mici de secreții respiratorii ale persoanelor infectate, de obicei prin tuse sau strănut.

Boala poate fi gravă și poate duce la complicații precum pneumonie, encefalită (inflamarea creierului) și pierderea vederii, conform radiomoldova.md citat de evz.ro.

Prăpăd în România. Grindina cât un ou de găină a spart mașini și a rănit oameni
Articolul anterior
Gogoși la cuptor super delicioși!
Articolul următor