Cum putem combate mătreața

Mulți dintre noi cunosc problema mătreții, care poate apărea ocazional și ne dă bătăi de cap. De cele mai multe ori, este doar o problemă cosmetică, dar, câteodată poate indica o problemă de sănătate, cum ar fi dermatita. De accea, este important de identificat tipul de mătreață și de adresat la un medic specialist. 

separator

Potrivit medicilor există doar două tipuri de mătreață. Mătreața uscată care se recunoaște foarte ușor și apare pe scalpul capului sub formă de puncte albe care se desprind ușor. Acest tip de mătreață este asociat cu un păr lipsit de strălucire și uscat. Al doliea tip este mătreața seboreică, care este asociată cu dermatita. În acest caz, scalpul produce multă grăsime și solzi, care nu se desprind așa de ușor și sunt de o culoare mai gălbuie. Acest tip de mătreață trebuie tratat cu ajutorul unui dermatolog.Există diferite cauze de apariție a mătreții. El pot fi legate de anumite boli, cum ar fi dermatita, dar și psoriazisul. Cu toate acestea, mătreața poate apărea și din cauza stresului. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, cel mai bine este să utilizezi produse fără chimicate, pentru că sunt mult mai bune pentru piele, și ajută la dispariția mătreții.Și uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre cele mai bune remedii. Acesta are proprietăți antiseptice. Poți adăuga doar câteva picături de ulei în șamponul tău. Pentru a combate apariția mătreții. Iar un alt mod de-al folosi este, să pui câteva picături de ulei într-o sticlă cu apă, cu pulverizator. Și să aplici amestecul pe scalp, după duș.

Un alt remediu eficient este uleiul de măsline sau de jojoba. Acestea sunt cele mai bune alegeri în cazul mătreții uscate. Au proprietăți hidratante foarte puternice și sunt perfecte pentru piele. Componentele se aseamănă cu grăsimea pe care pielea o secretă în mod natural și pot fi folosite ca mască, de două ori pe lună, înainte de duș.În lista produselor bio împotriva mătreții este și bicarbonatul de sodiu. Acesta este un remediu la fel de eficient în cazul mătreții. Ciupercile care se produc în exces se combat și se controlează cu acest produs. Poți să-l folosești în timpul dușului pe părul și scalpul ud. Masezi ușor zona cu bicarbonat de sodiu, îl lași să acționeze timp de zece minute, apoi clătești părul cu apă călduță.

Sursa: fashion365.ro

alte Articole interesante