Cum să-ți speli părul ca să fie sănătos și mătăsos

Îți speli destul de des podoaba capilară, însă aceasta nu arată bine și este fără volum? Probabil nu respecți anumite regului, pe care trebuie să le aplici în rutina ta de îngrijire. Potrivit medicilor-trihologi, pentru ca părul să arate impecabil, femeile trebuie să învețe, cum să-și spele eficient părul fără a-l deteriora.

separator

Iată cum ar trebui să ne spălăm părul corect:

  • Nu folosi orice șampon. Alege unul potrivit tipului tău de păr: normal gras, uscat, subțire, electrizat sau colorat. Trebuie să faci acest lucru, pentru ca ingredientele active din șampon să acționeze în funcție de tipul folicului capilar.
  • Părul trebuie spălat regulat. Însă, nu în fiecare zi, pentru că spălarea zilnică înseamnă și distrugerea uleiurilor naturale ale pielii, dar și distrugerea firului de păr. Ideal este să iți speli părul de 2-3 ori pe săptămână.

  • Aplică corect șamponul. Udă-ți părul cu apă călduță, apoi pune șampon în palmă și freacă-ți palmele între ele, până obții o spumă fină. Aplică șamponul pe păr și masează ușor cu buricele degetelor, în sens circular. Clătește cu apă călduță, apoi realizează cea de-a doua șamponare, dar cu mai puțin produs. La final, clătește-l cu apă rece pentru a închide foliculii și a da strălucire firului de păr.
  • Folosește o mască pentru tipul tău de păr sau un balsam. Nu neglija această etapă, deoarece este foarte importantă pentru frumusețea podoabei capilare.

  • Usucă corect părul. Cu ajutorul unui prosop de bumbac, tamponează-ți părul, pentru a elimina surplusul de apă. Evită să îl freci cu prosopul, pentru că s-ar putea rupe și vârfurile firelor de păr, s-ar putea despica mai repede. Iar dacă timpul iți permite, lasă părul să se usuce în mod natural. În caz contrar, folosește un ser de protecție termică, apoi usucă-l cu un foehn.

Ai grijă de tine și de frumusețea ta!!!

Sursa 
 

alte Articole interesante