Gata de vară cu cea mai puternică „Armă” –DefencExtra 80+, SPF de la PRESENSA

Cremele cu factor de protecție solară sunt din ce în ce mai performante și promit protecție cât mai adecvată tipului de piele. Deși sunt nelipsite deja de mulți ani din gentuțele doamnelor, există un șir de mituri și neclarități despre cremele de protecție solară, pe care ar trebui să le cunoașteți.

separator

Pentru a înțelege exact cum acționează acest produs trebuie să ne lămurim cu dilema UVA – UVB. Aceste tipuri de raze au o acțiune negativă asupra pielii. Razele UVA sunt prezente întotdeauna în atmosferă, indiferent de anotimp, fie că afară este însorit, fie că este înnorat. Razele UVA sunt atât de puternice încât pot penetra îmbrăcămintea și chiar și ochelarii de soare. Spre deosebire de UVA, UVB nu au aceeași putere pe parcursul anului. Ele sunt mai intense pe parcursul lunilor de vară, dar este important să te protejezi de razele UVB pe tot parcursul anului. Atât razele UVA, cât și cele UVB sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, dar și de apariția unor boli de piele, cancere etc.Medicul dermatolog-cosmetolog Ecaterina Lica ne explică care sunt 12 dintre cele mai răspândite mituri despre cremele de protecție solară.

  1. Crema de protecție solară este necesară doar vara

Mulți consideră că produsele pentru protecție solară sunt necesare doar atunci când ne bronzăm. Unii sunt de părere că atunci când afară este înnorat nu avem nevoie de cremă de protecție solară. Este o greșeală. Aceste produse trebuie folosite în fiecare zi pe toate porțiunile de piele expuse la soare.

  1. Cremele de protecție împiedică organismul să absoarbă vitamina D

Deși e parțial adevărat, acest lucru nu trebuie să ne împiedice să folosim creme de protecție. Specialiștii spun că este suficient ca pielea să   fie expusă la soare între 5 și 30 de minute în fiecare zi, pentru a primi doza zilnică necesară de vitamina D.

  1. Cremele cu protecție solară ne afectează sănătatea

 Mitul acesta se bazează pe un studiu mai vechi referitor la oxybenzonă, unul dintre ingredientele active din astfel de creme. În acel studiu, șoarecii de laborator expuși la oxybenzonă au suferit efecte secundare. Totuși, un raport publicat ulterior în “Arhivele Dermatologiei” a arătat că nivelul oxybenzonei folosită în studiul respectiv fusese foarte mare și că astfel de efecte nu ar putea apărea la oameni, datorită cantității folosite în creme.

  1. Persoanele cu pielea închisă la culoare nu au nevoie de protecție solară

 Unele persoane cred că cei care au mai multă melanină în piele nu au nevoie de protecție, pentru că melanina acționează ca un dispersor al razelor UVB, protejând împotriva arsurilor. Acest lucru este adevărat, însă nu trebuie să uităm de razele UVA, care nu sunt blocate de melanina din piele. De altfel, chiar dacă au această protecție naturală, persoanele cu pielea închisă la culoare nu sunt ferite de cancerul de piele. 

  1. Solarul crează o bază protectoare pentru bronz

 Este destul de întâlnită teoria potrivit căreia, înainte de a te expune la soare trebuie să mergi câteva ședințe la solar, pentru a obține un bronz rapid, pregătitor. Fals și periculos. La solar sunt folosite concentrații de UVA mai mari, tocmai pentru a obține un bronz rapid. Acest bronz nu va proteja corpul de arsurile provocate de radiațiile UVB.

  1. Produsele de make-up sunt suficiente pentru a proteja fața

Chiar dacă fondul de ten conține un factor de protecție, de obicei nu este suficient și nu poate fi un înlocuitor pentru cremă. Cel mai bine este să folosiți o bază cu factor mare de protecție și produsele de make-up ca un strat adițional care protejează pielea împotriva radiațiilor.

  1. Putem să nu ne ascundem de razele solare dacă am folosit o cremă cu factor de protecție 

De fapt, cremele nu ne asigură o protecție completă, de aceea ar fi indicat să acoperim părțile expuse la soare, iar pe cap să purtăm o pălărie sau o șapcă.

  1. Nu te bronzezi, dacă te dai cu cremă de protecție 

Bronzul este răspunsul natural al pielii la expunerea la radiații. Este felul în care pielea se protejează singură. Cremele de protecție solară protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB dar nu fac asta în mod complet, astfel că și organismului îi revine o parte importantă din treabă. De aceea, chiar și dacă aplicăm creme de protecție solară de mai multe ori pe zi, tot vom avea pielea bronzată după expunerea la soare.

  1. Toate cremele cu factor de protecție solară sunt la fel 

Există mitul precum că toate produsele de protecție solară au acceși compoziție. Însă, există două categorii de produse de protecție solară:chimice și fizice. Primele sunt absorbite în piele și acționează ca un filtru, dar permit razelor ultraviolete să pătrundă în piele. Aceste produse necesită 20-30 de minute pentru a deveni active. Înseamnă că trebuie aplicate înainte de a ieși din casă. Celelalte produse de protecție solară creează o barieră fizică reală pe piele, astfel încât să nu permită penetrarea razelor ultraviolete. De obicei, ele conțin fie oxid de zinc, fie dioxid de titan. Este important să folosim o cremă ce conține întreg spectrul. Un alt aspect important este factorul de protecție (SPF). Organizația americană Food and Drug Administration (FDA) recomandă folosirea permanentă (chiar și în zilele înnorate) a unei crème cu factor de protecție de minim 15. 

  1. O singură aplicare pe zi a cremei cu factor de protecție este suficientă

În realitate, produsele de protecție solară își pierd eficiența destul de repede. Este necesar de folosit crema cu factor de protecție la fiecare 2-4 ore.

  1. Crema cu factor de protecție este rezistentă la apă 

Din păcate, se exagerează cu această proprietate. Nicio cremă nu vă poate oferi o rezistență de 100% la apă. De aceea este necesar să reaplicăm crema de fiecare data când ieșim din apă, sau când transpirăm.

  1. Cremele cu factor de protecție sdolară nu au termen de valabilitate 

Fals. Ingredientele active își pierd cu timpul proprietățile și ne lasă pielea fără protecție. Din fericire, avem la îndemână cele mai eficiente produse care ne protejează de razele solare. Iar una dintre cele mai bune arme este crema DefencExtra 80+ SPF de la PRESENSA, care poate fi găsită la Clinica Doctor Lica.DefencExtra 80 cu filtre avansate UVA / UVB, protejează  pielea un timp îndelungat. Datorită texturii sale, se absoarbe ușor în piele și nu lasă urme alb. Este  potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă. Conține  extract de aloe vera, extract de mușețel, sunkariba MTA (factor de protecție de ultimă generație), acid hialuronic. EXTRACTUL DE ALOE VERA – Are o acțiune de hidratare a pielii. Aloe Vera are proprietăți de regenerare celulară și de stimulare a creșterii fibrelor care sunt responsabile pentru elasticitatea pielii. O altă proprietate importantă este acțiunea sa antiinflamatoare. EXTRACTUL DE MUȘEȚEL – Are  proprietate antiinflamatoare importantă, asigurând un efect calmant, după aplicare. De asemenea, este un antiseptic și antioxidant ce luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. SUNKARIBA MTA – Cel mai recent descoperit produs de protecție solară, generație care oferă o protecție eficientă și de durată împotriva daunelor cauzate de razele UVB / UVA. HIALURONAT DE SODIU – Datorită greutății sale moleculare mici, ajunge profund în dermă pentru a se combina cu ea, menține și atrage apa. Această cremă profesională cu cel mai înalt factor de protecție 3 in 1, este recomandată și de dermatologii spanioli. Aceasta oferă: protecție, hidratare și regenerare. Textura lejera se absoarbe ușor în piele și nu lasă urme albe, de asemenea previne îmbătrânirea prematură, apariția cuperozei și a pigmentării, și este potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă.SFATURI PENTRU APLICAREA CORECTĂ ȘI EFICIENTĂ A CREMEI DE PROTECȚIE SOLARĂ

Aplicați protecția solară cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare pentru a permite o absorbție și o protecție maximă. Acordați mai multă atenție celor mai sensibile zone, cum ar fi urechile, nasul, umerii, pieptul și gâtul. Nu neglijați zonele greu accesibile sau ușor de uitat, cum ar fi urechile și picioarele sau partea superioară a spatelui. Reaplicați protecția solară la fiecare 4 ore. Aplicați-o mai des după înot, transpirație sau uscare cu prosopul. Încercați să evitați soarele între orele 11 și 15 în timpul lunilor de vară sau în timpul vacanțelor în țările tropicale. Dacă luați medicamente, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului, deoarece unele medicamente pot sensibiliza pielea expusă la lumina soarelui. Expunerea îndelungată la soare poate pune în pericol sănătatea dumneavoastră.

Greșeala frecventă care duce la apariția ridurilor

Greșelile legate de modul în care dormim pot provoca apariția ridurilor. Un expert împărtășește cea mai bună poziție anti-îmbătrânire pe care trebuie să o adoptăm atunci când dormim, scrie dcmedical.ro.

Somnul de frumusețe, real

Somnul de frumusețe este un concept foarte real, potrivit experților, care au dezvăluit acum cea mai bună poziție de somn pentru a preveni formarea ridurilor pe față. Toți știm importanța unui somn odihnitor. Dar știați că acesta poate afecta și sănătatea pielii?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire, mai puțin elastică și mai fragilă. În timp ce îmbătrânirea este o parte naturală a vieții, liniile fine și ridurile sunt o preocupare majoră pentru mulți. Dar se pare că somnul de frumusețe poate ajuta cu adevărat.

Potrivit Fundației pentru Somn, somnul insuficient poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce poate afecta calitatea și rezistența colagenului. Și experții susțin că anumite poziții de somn pot agrava situația și pot stimula semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Cine este mai expus la a dezvolta riduri

Rebecca Swain de la Winstons Beds a explicat că lenjeria de pat și pernele pot contribui la apariția prematură a ridurilor.

„Când pielea se freacă de perne sau lenjeria de pat în timpul nopții, poate provoca apariția prematură a ridurilor și liniilor, în special în jurul ochilor și gurii. Din fericire, schimbările simple în rutina de noapte pot preveni îmbătrânirea prematură, inclusiv dormitul pe spate în loc de burtă sau lateral”, a explicat Rebecca Swain, potrivit Mirror.

Cea mai rea poziție pentru frumusețe

Potrivit Rebeccăi, dormitul cu fața în jos este considerat „cea mai proastă poziție” de către experți. Acest lucru este din cauza faptului că a avea întreaga față apăsată într-o pernă poate duce la schimbări „cronice” ale pielii, contribuind la apariția excesivă a ridurilor.

Dormitul pe lateral nu este mult mai bun. Acesta întărește ridurile verticale precum cele de pe frunte care pot fi dificil de redus odată formate.

Care este cea mai bună poziție pentru a preveni apariția ridurilor

Prin urmare, cea mai bună poziție pentru „o piele prelungită și tânără” este pe spate. Acest lucru vine după ce Neil Stanley, autorul cărții „How To Sleep Well”, a dezvăluit că poziția cea mai comună pentru adulți în timpul somnului este poziția fetală, pe o parte cu genunchii strânși, cu 41% dintre adulți adormind în această poziție.

Cu toate acestea, el a fost de acord că dormitul pe spate este de fapt „poziția ideală” deoarece poate reduce presiunea asupra mușchilor și articulațiilor – cu condiția să nu aveți probleme de apnee în somn sau sforăit. A remarcat, de asemenea, că dormitul pe burtă oferă foarte puține beneficii.

„Încercați să nu dormiți pe burtă, este cea mai proastă poziție pentru odihnă profundă. Dacă dormiți pe o parte, puneți o pernă între picioare, deoarece aceasta aliniază șoldurile astfel încât să fie mai puțin probabil să fiți deranjați de durerile de spate.

Încurajez pacienții să învețe să doarmă pe spate, cu o pernă sub genunchi. Există mai puțină tensiune asupra corpului, nu vă zvârcoliți și nu îmbătrâniți pielea, iar cremele de noapte sunt absorbite și funcționează mai bine”, a explicat consilierul pentru somn Sammy Margo.

Inovație și calitate: Viorica Cosmetic, Laureată a 15 Premii în Competițiile Internaționale din 2023

Cu o prezență remarcabilă la cele mai prestigioase concursuri internaționale din industria beauty, Viorica Cosmetic a obținut peste 15 premii în anul 2023. Afirmându-se în competiția acerbă a produselor de îngrijire a pielii, producătorul autohton a adus acasă distincții impresionante precum „Best Organic Skincare Product”, „World Quality”, „Best Natural Beauty Product”, „Best New Body Care Product” și „Best New Natural Face Product”.

Printre cele mai notabile distincții se numără cele două premii obținute de crema de corp cu 10% unt de canabis la Global Green Beauty Awards din Londra, unde a fost onorată cu titlul de „Gold Winner” în categoriile „Cel mai bun produs din cânepă” și „Cel mai bun produs nou pentru îngrijirea corpului”. De asemenea, crema de mâini cu 15% unt de canabis a primit distincția „Silver Winner” la categoria „Cel mai bun produs din cânepă”, consolidând poziția Viorica Cosmetic în topul inovației în îngrijirea pielii.

Șamponul și masca hidratantă pentru păr uscat și deshidratat au fost laureate la concursul Monde Selection International Quality Institute Since 1961 – 2023 din Belgia, la categoria „Calitate Mondială”. Această recunoaștere subliniază angajamentul companiei Viorica Cosmetic pentru calitate și inovație în industria de îngrijire a părului.

Serul anticădere pentru scalp a primit titlul de „Gold Winner” în nominația „Cel mai bun produs natural pentru păr” la concursul Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

O altă mențiune remarcabilă este crema contur ochi Anti-Age, desemnată Smart Product în raportul anual CosmoTrends din Italia, o distincție prestigioasă care evidențiază inovația și eficacitatea produselor Viorica Cosmetic. Această cremă a fost aleasă din cele peste 400 de companii participante din întreaga lume, confirmând standardele ridicate impuse de companie.

Viorica Cosmetic se remarcă și la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie, unde serul Elixir Vitis Vinifera Anti-Age a obținut nominația „Cel mai bun produs natural Beauty”.

Spuma purificatoare și crema de corp rejuvenantă au fost distinse la categoria „Natural & Organic”, crema revitalizantă contur ochi a fost premiată la categoria „Cel mai bun produs organic pentru ochi”, iar crema-gel hidratantă SPF20 a fost onorată cu titlul „Highly commended” la categoria „Cel mai bun produs organic de îngrijire a pielii” la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

Secretul celor 15 premii obține de Viorica Cosmetic rezidă în abordarea inovatoare și în utilizarea de ingrediente de cea mai înaltă calitate, obținute de pe propria eco-plantație „Viopark”. Aici, zeci de specii de plante sunt cultivate pentru a servi drept materie primă pentru produsele cosmetice marca Viorica.

Compania beneficiază, de asemenea, de contribuția unei echipe științifice formate din biologi, fitochimiști și dermatologi, care gestionează toate etapele de creare a produselor Viorica Cosmetic.

Un aspect remarcabil este dezvoltarea și patentarea complexului antioxidant, Viephenol, obținut din semințe de struguri, cu o acțiune antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât vitamina C și de 20 de ori mai eficientă decât vitamina E. 

Cu peste 1300 de ingrediente dăunătoare interzise în Uniunea Europeană, Viorica Cosmetic depășește standardele de siguranță, renunțând benevol la alte 600+ componente permise, dar considerate nesigure pentru sănătatea pielii. Această abordare responsabilă subliniază angajamentul ferm al companiei față de sănătatea și bunăstarea consumatorilor săi.

Cu o prezență în peste 10 țări, inclusiv în Elveția, Estonia, Letonia, Lituania, România, Canada, Senegal și Taiwan, Viorica Cosmetic a devenit un brand căutat la nivel mondial, oferind produse inovatoare și de încredere în domeniul îngrijirii pielii. 

#sfatuldefrumusete: Scapă de pete pigmentare și riduri – introdu retinoizii în rutina ta zilnică

Cea mai importantă, dar și cea mai expusă parte a pielii nostre rămâne tenul, care intră aproape tot timpul în contact cu factorii externi. Alimentația dezordonată, lipsa unui program de somn suficient, poluarea sau utilizarea produselor cosmetice neadecvate tipului nostru de ten duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la instalarea imperfecțiunilor, cum ar fi acneea, punctele negre, petele sau ridurile.
Dacă îți dorești să te bucuri pentru cât mai mult timp de un ten luminos, curat și să ții la distanță amprentele timpului, am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai avea nevoie pentru a avea tenul perfect, mereu dorit de tine.
Sfaturi de la medicul Ana Nedelciuc, Medic dermato-cosmetolog!

Produsele din video le găsești în toate rețelele Farmacia Familiei sau HYPER DITA!

Partenerii noștri
Author Doctor Lica Salon
Adresa: Bd. Ștefan cel Mare 184
Tel.: (022) 23 53 25/ (079) 753 153/( 076) 798 877
Facebook: https://www.facebook.com/doctorlica
Descoperă ofertele Farmacia Familiei pentru luna mai!
Articolul anterior
O fetiță de 9 ani, diagnosticată cu tumoare intratoracică, a fost operată cu succes de către medicii moldoveni
Articolul următor