Prepară-ți acasă un spray cu uleiuri naturale pentru păr!

Fie că te confrunți cu mâncărime la nivelul scalpului, ai nevoie de un remediu anti-cădere, unul pentru creștere, sau dorești să hidratezi firele de păr, îți poți prepara singură un spray natural cu uleiuri naturale, pentru îngrijirea părului și a scalpului. Iată câteva rețete:

separator

Spray cu rozmarin, busuioc și arbore de ceai

Ia o sticlă de 250 ml, cu pulverizator. Umple-o cu apă distilată dacă ai posibiltatea. Adaugă 2 linguri de ulei de migdale și câte 5 picături din fiecare tip de ulei esențial: tea tree, busuioc și rozmarin.

Uleiul de migdale hidratează și ajută la descurcarea părului, în timp ce uleiurile esențiale desfundă porii, stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și promovează creșterea părului.

Spray pentru întărirea și creșterea părului

Umple o sticlă pe trei sferturi cu apă distilată. Adăugă 10 picături de ulei esențial de mentă și 10 picături de ulei esențial de rozmarin. Completează până sus cu suc de aloe vera.

Acest spray hidratează, tonifică și ajută la creșterea părului. Stimulează circulația la rădăcina părului, hrănește foliculii de păr și reduce mâncărimile scalpului.

Spray anti-mâncărime

Umpleți o sticlă pe trei sferturi cu apă distilată. Adăugați 10 picături de ulei esențial de lavandă, 10 picături de ulei esențial de mușețel și 10 picături de ulei esențial de tea tree. Completați până sus cu suc de aloe vera și ulei de jojoba în proporție de 3:1.

Acest spray este ideal pentru persoanele cu părul creț sau buclat, pentru cele care folosesc adesea fixativ, precum și pentru cele care își țin părul împletit mult timp.

Este util împotriva mâncărimilor, uscăciunii scalpului și cojițelor care se formează între spălări. Sucul de aloe vera are efecte calmante asupra pielii iritate și inflamate.

Uleiul de jojoba curăță scalpul și părul și hidratează pielea. Uleiul esențial de mușețel reduce iritația nervilor, iar cel de lavandă calmează mâncărimea și combate mătreața.

Mod de utilizare

După ce ai preparat amestecul, agită sticla și păstreazăo în frigider. Sucul de aloe vera se poate altera dacă este ținut mult timp la temperatura camerei.

Dacă părul este deja gras sau uleios, renunță la adaosul de ulei de migdale sau de jojoba.

Agită soluția și aplică spray-ul pe scalp și pe păr înainte de spălare și lăsați soluția să acționeze câteva ore, sau peste noapte.

sursa

alte Articole interesante