Șapte sfaturi de urmat înainte de a începe epilarea definitivă cu laser IPL

Tot mai multe femei optează pentru epilarea definitivă cu IPL( lumina intens pulsată), atât datorită rezultatelor pe care le aduce, dar și a eficienței din punct de vedere timp și bani pe termen lung în comparație cu opțiunile clasice de epilare. Astfel, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm cu privire la acest tratament le găsești mai jos.

separator

  • Bronzul – trebuie evitat

Primul și probabil unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie luate în calcul înainte de prima ședință de epilare IPL este protejarea de soare a zonei care urmează să fie tratată.

  • Evitarea substanțelor și procedurilor cosmetice care sensibilizează pielea

Exfolierea și produsele pe bază de acid glicolic și retinol trebuie evitate cu 2 zile înainte și după tratament, la fel ca și peelingul chimic pentru o perioadă de cel puțin 2 și până la 4 săptămâni înainte și după, pentru a ne asigura că pielea nu va fi prea sensibilă la procedură.

  • Pregătirea pielii înainte de ședință IPL

Este indicat să nu fie aplicate pe piele uleiuri, creme hidratante și loțiuni în ziua în care urmează să aibă loc ședința de îndepărtare a părului cu IPL, pentru a evita orice complicații și riscul de decolorare. “În cazul în care pacientul a folosit deodorant înainte de tratament, este esențial ca orice reziduuri să fie îndepărtate. Șervetele antiseptice pot fi foarte eficiente în acest sens. După efectuarea ședinței, sunt de evitat parfumurile, deodorantele și dușurile fierbinți în primele 24 de ore după tratament, ca urmare a apariției unei sensibilități a pielii”, explică specialistul dermatolog.

  • Protecția solară

Protecția solară este recomandat să fie aplicată pe orice zonă a corpului expusă la soare în orice perioadă a anului, dar cu atât mai mult în timpul tratamentului IPL. După ședințe pielea va fi mai sensibilă și, prin urmare, vor fi necesari măsuri de precauție suplimentare.

  • Îngrijirea post tratament

Efectele imediate ale ședințelor IPL vor persista timp de 24 de ore, astfel încât trebuie evitate dușurile sau băile fierbinți, sesiunile de fitness și vizitele la saună. “În cazul în care această măsură de precauție nu este respectată, există riscul de a crea un mediu minunat pentru ca bacteriile să se multiplice și să apară iritații ale pielii”, atenționează doamna doctor Alina Suru.

  • Epilarea

În timpul efectuării ședințelor de epilare IPL este interzisă folosirea epilatorului clasic sau a epilării cu ceară. În schimb, este necesară folosirea lamei de râs, de preferat cât mai aproape de ziua efectuării ședinței.

  • Apariția rezultatelor

Firul de păr are mai multe etape de creștere, astfel că vor fi necesare mai multe ședințe pentru a observa rezultate vizibile.

Sursa

alte Articole interesante