3 inamici ai tenului care-ți provoacă riduri!

Sănătatea tenului este influențată, în mare parte, de factorii externi. Dacă nu este protejată cum trebuie, pielea poate îmbătrâni prematur. Nu vrei să te trezești la 25 de ani cu riduri proeminente? Atunci fii atentă la cei 3 inamici principali!

separator

Soarele

Razele ultraviolete sunt responsabile pentru apariţia prematură a ridurilor. Iar obsesia pentru piele bronzată şi statul la plajă cu orele este cel mai nociv gest pe care îl poţi face pentru tenul tău. Îţi provoacă riduri adânci şi ireversibile pe termen lung, iar pe lângă acestea cauzează şi apariţia petelor pigmentare. Razele ultraviolete sunt prezente pe durata întregului an, chiar şi iarna. Iar ca să-ţi protejezi tenul de ele trebuie să foloseşti zi de zi o cremă cu SPF 20 sau chiar mai ridicat dacă ai pielea albă sau cu pistrui.

Fumatul

Fumul toxic ajunge în contact direct cu tenul tău de fiecare dată când apropii ţigara de buze. Iar rezultatul sunt ridurile adânci şi permanente, dar şi apariţia lor prematură. Astfel că pielea ta va îmbătrâni mult mai repede decât a unei persoane care nu fumează.
Săpunul
Te speli pe faţă cu săpun? Ar putea fi o greşeală gravă pentru pielea ta. Detergenţii agresivi din săpun îndepărtează stratul fin de uleiuri naturale produse de pielea ta, numit sebum. Excesul de sebum este cel care îţi face tenul să pară uleios, în cazul în care ai pielea grasă, dar folosind un săpun pentru îndepărtarea lui nu vei face altceva decât să stimulezi apoi producţia sa de către glandele sebacee. Acest strat de uleiuri are rolul de a-ţi menţine pielea hidratată, suplă şi protejată de factorii externi nocivi precum praful, poluarea şi impurităţile. Folosirea săpunului îţi va usca pielea şi va accelera apariţia ridurilor.
http://www.eva.ro/

alte Articole interesante