7 mituri false legate de frumuseţe!

Ciocolata face bine? Există creme care micşoreaza porii? Firul de păr crește mai gros dacă îl razi? La urechile femeilor ajung o mulţime de mituri legate de frumuseţe, ce pot face mai mult rău decât bine! Ne-am hotărât să aflăm dacă toate aceste mituri sunt adevărate sau doar nişte simple zvonuri!

separator
7 mituri false legate de frumuseţe!

Ciocolata cauzează acnee!

mancand-ciocolataFals. Ciocolata nu are absolut nicio legatură cu acneea. Ciocolata neagră este chiar benefică pentru strălucirea pielii noastre, deoarece conţine antioxidanţi din plin, având efecte benefice extraordinare pentru ten.

imagesCoşurile pot fi vindecate cu pasta de dinţi.

Această afirmaţie este complet greşită. Multe femei cred că aplicarea de pastă de dinţi pe un coş îl va usca şi îl va face să dispară. Dimpotrivă, menta în exces din pasta de dinţi poate inflama zona, o poate irita.

Ai nevoie de protecție solară doar când e soare afară.

crema_soareNimic mai fals! Razele UVA acționează pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp sau cât de însorit e cerul. Este bine să folosești creme cu factor de protecție permanent ca să eviți ridarea sau pătarea tenului.

Poţi controla mărimea porilor din ten cu ajutorul unor cosmetice

Acest lucru este pur și simplu imposibil. Dimensiunea porilor este determinată genetic. Se modifică, este drept, dar doar în funcție de vârstă. De regulă, după menopauză, porii se micșorează, ca urmare a reducerii stratului de colagen. Produsele cosmetice care promit așa zisa „strângere a porilor” mint!

Benzile de îndepărtare a punctelor negre de pe față. Nu funcționează!

Adevărul e că singura metodă de îndepărtare a coșurilor sau punctelor negre este prin extracție manuală la cosmetolog. Ce se ia pe benzile respective nu e altceva decât mizerie, fire de păr și alte impurități.

cum-sa-ti-scoti-punctele-negre-acasa-simplu-si-eficient_size1Dacă ai un ten gras nu trebuie să folosești cremă hidratantă.

Greșit. Orice tip de ten are nevoie de hidratare, indiferent dacă este uscat sau gras. Faptul că nu folosești o cremă hidratantă, dacă ai un ten mai uleios poate avea, pe termen lung, consecințe neplăcute pentru pielea feței tale. Secretul constă în tipul de cremă pe care îl alegi – încearcă una foarte ușoară.

rasFirul de păr crește mai gros dacă îl razi.

Fals. Modul în care crește părul pe corp depinde de organismul fiecarei persoane în parte. Epilatul cu lamă nu are efecte asupra grosimii firului de păr.

alte Articole interesante