Ai păr creţ, ondulat, mătăsos? Alege pieptenele potrivit

Dacă ai decis să-ţi schimbi pieptenele sau peria de păr şi nu ştii la ce model să te opreşti, te sfătuim să-l alegi pe cel potrivit tipului tău de păr, în funcţie de structura şi caracteristicile acestuia. Peria potrivită este esenţială pentru crearea aspectului dorit, de aceea, aleasă corect, poate să-ţi facă părul să arate mai sănătos, mai strălucitor şi aranjat. 

separator

Peria de styling – are bază curbată de cauciuc fără orificii de aerisire, dinţi din plastic rotunjiţi. Este indicată pentru uscarea bretonului sau aranjarea tunsorii bob după forma capului. Netezeşte, crează volum, oferă strălucire. Nu este recomandată pentru păr lung.

Peria de styling  1 Peria de styling  2

Peria-paletă – are capul pătrat, dinţi rotunjiţi la capete, inseraţi într-o pernă moale, ce urmează conturul coafurii. Nu ondulează părul. Este perfectă pentru descurcarea şi netezirea părului lung şi lins. Masează scalpul. Una de cauciuc sau din lemn nu va electriza părul. Nu se indică pentru coafura cu volum.

Peria-paletă

Peria rotundă – are perii deşi, aranjaţi în toate direcţiile în jurul unui cilindru. Întinde şi oferă formă părului scurt la uscarea cu feonul. Crează volum, întoarce vârfurile în afară sau ondulează părul mediu. Nu este recomandată pentru coafarea bretonului contondent.

Peria rotundă

Peria „aerisită” – are fante prin care trece aerul la uscarea cu feonul şi reduce astfel timpul de uscare. Este potrivită pentru uscarea părului scurt, tuns în trepte. Oferă volum şi este indicată pentru părul scurt, lipit de cap şi fără formă.

Peria aerisită

Peria-pernă – este utilă pentru părul drept sau ondulat. Pernuţa cu aer moale şi dinţii din plastic alunecă uşor printre firele de păr. Ideală pentru părul lins, fin, subţire şi fragil. Nu se foloseşte pentru părul ud.

Peria-pernă

Peria termică – se foloseşte cu feonul, având o bază conductoare de căldură. Reduce timpul de uscare, oferă formă, volum, bucle senzuale şi o strălucire intensă părului.

Este cea mai potrivită pentru creare de volum şi ondulare fie la rădăcină, fie în mijloc sau buclă naturală în partea de jos. Diametrul cilindrului modifică volumul şi mărimea buclei.  Atenţie la supraîncălzirea cilindrului şi deteriorarea părului. Nu se recomandă pentru uz sistematic în cazul unui păr fin sau fragil.

Peria termică

Peria ceramică – materialul ceramic se încălzeşte uniform, menţine hidratarea şi nu usucă excesiv părul. Netezeşte părul şi oferă strălucire. Este utilă pentru îndreptarea bretonului, vârtejului de păr.

Peria ceramică

Peria teasing – are perii din nylon sau plastic rigid. Este o perie de specialitate, binevenită pentru taparea părului, pe care îl înalţă şi îl înfoaie. Este utilă pentru coafura updo retro, creând şuviţe cu vârf ascuţit. Nu este recomandată pentru părul fin sau fragil.

Peria teasing

Pieptenele cu dinţi – dinţii groşi şi foarte rari, din plastic dur ajută la pieptănarea părului ud, începând de la vârfuri spre rădăcină.

Pieptenele cu dinţi

Pieptenele dublu – cu două rânduri de dinţi rari, este folosit pentru descurcarea părului creţ şi ud, aranjarea părului buclat. Înlătură nodurile dificile. Pentru un păr creţ stil afro, un pieptene cu dinţii laţi şi foarte rari este tocmai bun.

Pieptenele dublu

Periile din ceramică şi turmalină – ceramica și turmalina emit ioni negativi la încălzire, reduc timpul de uscare și crează un luciu sănătos.

Periile din ceramică şi turmalină

Peria rotundă cu peri naturali – perii naturali de mistreț crează volum fără a deteriora părul, distribuie uleiul pe toată lungimea părului, hidratează şi dau strălucire.

Este utilă pentru îndreptare, dar greu de manevrat pe un păr lung şi des. Este recomandată mai mult combinația de peri de mistreţ şi plastic.

Peria rotundă cu peri naturali

Afro Hair Pick – este folosită pentru pieptănarea părului creţ, stil afro. Separă buclele fără a le înfoia.

Afro Hair Pick

Greșeala frecventă care duce la apariția ridurilor

Greșelile legate de modul în care dormim pot provoca apariția ridurilor. Un expert împărtășește cea mai bună poziție anti-îmbătrânire pe care trebuie să o adoptăm atunci când dormim, scrie dcmedical.ro.

Somnul de frumusețe, real

Somnul de frumusețe este un concept foarte real, potrivit experților, care au dezvăluit acum cea mai bună poziție de somn pentru a preveni formarea ridurilor pe față. Toți știm importanța unui somn odihnitor. Dar știați că acesta poate afecta și sănătatea pielii?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire, mai puțin elastică și mai fragilă. În timp ce îmbătrânirea este o parte naturală a vieții, liniile fine și ridurile sunt o preocupare majoră pentru mulți. Dar se pare că somnul de frumusețe poate ajuta cu adevărat.

Potrivit Fundației pentru Somn, somnul insuficient poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce poate afecta calitatea și rezistența colagenului. Și experții susțin că anumite poziții de somn pot agrava situația și pot stimula semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Cine este mai expus la a dezvolta riduri

Rebecca Swain de la Winstons Beds a explicat că lenjeria de pat și pernele pot contribui la apariția prematură a ridurilor.

„Când pielea se freacă de perne sau lenjeria de pat în timpul nopții, poate provoca apariția prematură a ridurilor și liniilor, în special în jurul ochilor și gurii. Din fericire, schimbările simple în rutina de noapte pot preveni îmbătrânirea prematură, inclusiv dormitul pe spate în loc de burtă sau lateral”, a explicat Rebecca Swain, potrivit Mirror.

Cea mai rea poziție pentru frumusețe

Potrivit Rebeccăi, dormitul cu fața în jos este considerat „cea mai proastă poziție” de către experți. Acest lucru este din cauza faptului că a avea întreaga față apăsată într-o pernă poate duce la schimbări „cronice” ale pielii, contribuind la apariția excesivă a ridurilor.

Dormitul pe lateral nu este mult mai bun. Acesta întărește ridurile verticale precum cele de pe frunte care pot fi dificil de redus odată formate.

Care este cea mai bună poziție pentru a preveni apariția ridurilor

Prin urmare, cea mai bună poziție pentru „o piele prelungită și tânără” este pe spate. Acest lucru vine după ce Neil Stanley, autorul cărții „How To Sleep Well”, a dezvăluit că poziția cea mai comună pentru adulți în timpul somnului este poziția fetală, pe o parte cu genunchii strânși, cu 41% dintre adulți adormind în această poziție.

Cu toate acestea, el a fost de acord că dormitul pe spate este de fapt „poziția ideală” deoarece poate reduce presiunea asupra mușchilor și articulațiilor – cu condiția să nu aveți probleme de apnee în somn sau sforăit. A remarcat, de asemenea, că dormitul pe burtă oferă foarte puține beneficii.

„Încercați să nu dormiți pe burtă, este cea mai proastă poziție pentru odihnă profundă. Dacă dormiți pe o parte, puneți o pernă între picioare, deoarece aceasta aliniază șoldurile astfel încât să fie mai puțin probabil să fiți deranjați de durerile de spate.

Încurajez pacienții să învețe să doarmă pe spate, cu o pernă sub genunchi. Există mai puțină tensiune asupra corpului, nu vă zvârcoliți și nu îmbătrâniți pielea, iar cremele de noapte sunt absorbite și funcționează mai bine”, a explicat consilierul pentru somn Sammy Margo.

Inovație și calitate: Viorica Cosmetic, Laureată a 15 Premii în Competițiile Internaționale din 2023

Cu o prezență remarcabilă la cele mai prestigioase concursuri internaționale din industria beauty, Viorica Cosmetic a obținut peste 15 premii în anul 2023. Afirmându-se în competiția acerbă a produselor de îngrijire a pielii, producătorul autohton a adus acasă distincții impresionante precum „Best Organic Skincare Product”, „World Quality”, „Best Natural Beauty Product”, „Best New Body Care Product” și „Best New Natural Face Product”.

Printre cele mai notabile distincții se numără cele două premii obținute de crema de corp cu 10% unt de canabis la Global Green Beauty Awards din Londra, unde a fost onorată cu titlul de „Gold Winner” în categoriile „Cel mai bun produs din cânepă” și „Cel mai bun produs nou pentru îngrijirea corpului”. De asemenea, crema de mâini cu 15% unt de canabis a primit distincția „Silver Winner” la categoria „Cel mai bun produs din cânepă”, consolidând poziția Viorica Cosmetic în topul inovației în îngrijirea pielii.

Șamponul și masca hidratantă pentru păr uscat și deshidratat au fost laureate la concursul Monde Selection International Quality Institute Since 1961 – 2023 din Belgia, la categoria „Calitate Mondială”. Această recunoaștere subliniază angajamentul companiei Viorica Cosmetic pentru calitate și inovație în industria de îngrijire a părului.

Serul anticădere pentru scalp a primit titlul de „Gold Winner” în nominația „Cel mai bun produs natural pentru păr” la concursul Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

O altă mențiune remarcabilă este crema contur ochi Anti-Age, desemnată Smart Product în raportul anual CosmoTrends din Italia, o distincție prestigioasă care evidențiază inovația și eficacitatea produselor Viorica Cosmetic. Această cremă a fost aleasă din cele peste 400 de companii participante din întreaga lume, confirmând standardele ridicate impuse de companie.

Viorica Cosmetic se remarcă și la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie, unde serul Elixir Vitis Vinifera Anti-Age a obținut nominația „Cel mai bun produs natural Beauty”.

Spuma purificatoare și crema de corp rejuvenantă au fost distinse la categoria „Natural & Organic”, crema revitalizantă contur ochi a fost premiată la categoria „Cel mai bun produs organic pentru ochi”, iar crema-gel hidratantă SPF20 a fost onorată cu titlul „Highly commended” la categoria „Cel mai bun produs organic de îngrijire a pielii” la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

Secretul celor 15 premii obține de Viorica Cosmetic rezidă în abordarea inovatoare și în utilizarea de ingrediente de cea mai înaltă calitate, obținute de pe propria eco-plantație „Viopark”. Aici, zeci de specii de plante sunt cultivate pentru a servi drept materie primă pentru produsele cosmetice marca Viorica.

Compania beneficiază, de asemenea, de contribuția unei echipe științifice formate din biologi, fitochimiști și dermatologi, care gestionează toate etapele de creare a produselor Viorica Cosmetic.

Un aspect remarcabil este dezvoltarea și patentarea complexului antioxidant, Viephenol, obținut din semințe de struguri, cu o acțiune antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât vitamina C și de 20 de ori mai eficientă decât vitamina E. 

Cu peste 1300 de ingrediente dăunătoare interzise în Uniunea Europeană, Viorica Cosmetic depășește standardele de siguranță, renunțând benevol la alte 600+ componente permise, dar considerate nesigure pentru sănătatea pielii. Această abordare responsabilă subliniază angajamentul ferm al companiei față de sănătatea și bunăstarea consumatorilor săi.

Cu o prezență în peste 10 țări, inclusiv în Elveția, Estonia, Letonia, Lituania, România, Canada, Senegal și Taiwan, Viorica Cosmetic a devenit un brand căutat la nivel mondial, oferind produse inovatoare și de încredere în domeniul îngrijirii pielii. 

#sfatuldefrumusete: Scapă de pete pigmentare și riduri – introdu retinoizii în rutina ta zilnică

Cea mai importantă, dar și cea mai expusă parte a pielii nostre rămâne tenul, care intră aproape tot timpul în contact cu factorii externi. Alimentația dezordonată, lipsa unui program de somn suficient, poluarea sau utilizarea produselor cosmetice neadecvate tipului nostru de ten duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la instalarea imperfecțiunilor, cum ar fi acneea, punctele negre, petele sau ridurile.
Dacă îți dorești să te bucuri pentru cât mai mult timp de un ten luminos, curat și să ții la distanță amprentele timpului, am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai avea nevoie pentru a avea tenul perfect, mereu dorit de tine.
Sfaturi de la medicul Ana Nedelciuc, Medic dermato-cosmetolog!

Produsele din video le găsești în toate rețelele Farmacia Familiei sau HYPER DITA!

Un moldovean a ajuns în semifinala „America’s got talent!”
Articolul anterior
Spune dacă te recunoști în următoarea poveste
Articolul următor