Ai o piele sensibilă sau uscată? Atunci rutina cosmetică trebuie să fie personalizată și recomandată preferabil de un estetician. În plus, e bine să acorzi o atenție deosebită regimului tău alimentar, pentru că există produse care te ajută să-ţi îmbunătățeşti considerabil aspectul pielii.
Ce alimente să alegem pentru tenul sensibil
Acizii graşi precum Omega 3 reprezintă o necesitate în alimentația persoanelor cu tenul sensibil. De exemplu, seminţele de in – bogate în proteine și fibre alimentare, sunt pline de grăsimi Omega 3 ce ajută la estomparea ridurilor fine și la ștergerea petelor de la nivelul tenului.
O jumătate de linguriță de semințe consumată zilnic, timp de 6 săptămâni, ajută la calmarea iritațiilor, roșeții și inflamațiilor pielii și menține un mai bun nivel de hidratare. Consumați-le în iaurt, în salate sau în cerealele de dimineață, pentru că ajută și la scăderea colesterolului.
Deliciosul sandwich cu ton are un mic secret: seleniul. Acesta menține elastina, o proteină ce ajută pielea să aibă un aspect ferm și tonifiat. Grăsimile Omega 3 şi niacina sunt importante pentru sistemul cardio-vascular.
De asemenea, este foarte important să evităm condimentele de tip „foc”, precum piperul, cayenne, curry sau alcool.
Migdalele sunt foarte bogate în vitamina E (un puternic antioxidant) și protejează deteriorarea pielii cauzată de expunerea UV în exces.
Uleiul de măsline reduce inflamațiile din celule și articulaţii dacă este consumat măcar în cantitatea minimă de 2 linguriţe pe zi. Acesta hidratează pielea şi este de mare ajutor pentru tenul uscat, descuamat, mai ales dacă este utilizat atât intern, cât şi extern.
Sursa: ele.ro