Câteva rețete naturale pentru îngrijirea părului

Este foarte greu să găseşti un produs cosmetic pe piaţă care să conţină ingrediente naturale. Noi îţi propunem câteva reţete pentru păr pe bază de ingrediente naturale, care vor reda strălucire, forţă şi vitalitate firelor de păr.

separator

produse pentru par
Spală părul cu plante

O plantă minune pentru păr este urzica. Fă o infuzie din frunze de urzică, apoi clăteşte părul cu ea. Rezultatul va fi fenomenal.

În India, spre exemplu, femeile care nu-și permit să-și cumpere produse cosmetice din magazin folosesc uleiul de cocos. După care fac o infuzie din mai multe plante și clătesc părul din abundență.

Iată câteva rețete

O rețetă care dă rezultate la fel de bune este gălbenușul de ou. Amesteci câteva gălbenușuri cu chefir, miere, suc de lămâie și puțin ulei de argan. Aplică compoziţia obţinută pe părul puțin umed şi las-o să acţioneze timp de 15 minute, după care clătește capul doar cu apă călduță. Nu folosi şampon.

Dacă ai părul gras, poți folosi muștarul. Amestecă o lingură mare de muştar cu doi litri de apă și clătește părul.

Trebuie să fii prezentă la un eveniment însă nu ai timp să-ți speli părul? Îţi recomandăm  să încerci șamponul solid din amidon. Peste părul uscat stropește puțin praf de amidon, lasă câteva minute și piaptănă-l cu grijă. Senzația de păr gras va dispărea.

alte Articole interesante