Ce se întâmplă cu faţa ta dacă foloseşti produse cosmetice expirate

Produsele cosmetice cu termenul de valabilitate expirat nu numai că funcționează mai puțin eficient, dar pot cauza daune majore tenului tău, avertizează dermatologii. Află cât timp poţi folosi fiecare produs cosmetic din trusa ta. 

separator

,,Consistența produsului se schimbă între timp, iar acesta nu mai poate fi aplicat la fel de bine. Acest lucru e valabil pentru orice produs, rimel, ruj și fond de ten”, afirmă Hadley King, un medic dermatolog din New York.

Un fond de ten cu factor SPF expirat nu protejează pielea contra razelor UV la fel de bine precum unul proaspăt. La fel şi în cazul produselor antiacneie, ce conţin acid salicilic sau retinol, pentru prevenirea liniilor fine.

Totodată, toate moleculele produselor cosmetice, între timp, se descompun în alte substanţe, iar acestea pot cauza iritaţii, inflamații şi dermatite de contact (roșeață, umflături, erupții cutanate, vezicule). Un alt aspect “nepoftit” este înmulţirea bacteriilor într-un produs cosmetic expirat. De aceea, nu este recomandat ca acesta să contacteze cu ochii şi tenul tău.

Deci, ca regulă generală, trebuie să substitui rimelul la fiecare trei luni, creionul dermatograf și fardul de pleoape la fiecare 6-12 luni, iar rujul la fiecare un an și jumătate. În acelaşi timp, termenul de valabilitate pentru fondul de ten, pudră şi alte produse aplicate pe ten este de 12 luni.

alte Articole interesante