Cel mai utilizat produs cosmetic pentru îngrijire şi înfrumuseţare este crema de faţă.
Iată câteva rețete de cremă de față care le poți pregăti în condiții de casă.
Crema de faţă pentru ten gras
Pentru hidratarea optimă a tenului gras, este esenţial să apelăm la o reţetă de cremă de faţă care nu încarcă tenul, nu dilată porii și poate preveni apariţia imperfecţiunilor.
Ingrediente:
50 ml ulei de migdale dulci
20 ml apă de trandafiri
10 g fulgi de ceară de albine
2 capsule de vitamina E
3-4 picături ulei esenţial de mentă / tea tree
Mod de preparare
Într-un vas pe baie de abur se pune ceara de albine şi uleiul de migdale dulci şi se amestecă până se topeşte.
În timp ce se răcește, amestecă compoziția cu un mixer până capătă o consistenţă cremoasă. La final se adaugă vitamina E şi cele 3-4 picături de ulei de mentă sau de tea tree şi se omogenizează. Crema se păstrează într-un recipient etanş şi se depozitează la frigider.
Crema de faţă pentru ten uscat
Această rețetă de cremă este foarte eficientă pentru pielea uscată, conferind instant senzaţia de piele fină şi un aspect sănătos.
Ingrediente:
3 linguri de ulei de caise
3 linguri de ulei de avocado
3 linguri de ulei de migdale dulci
3 linguri de apă de trandafiri
3 linguri de ceară de albine
Mod de preparare
Se pune într-un vas pe baie de abur ceara de albine şi uleiurile şi se amestecă până se topeşte. Apoi ia vasul de pe foc şi se răceşte uşor, amestecând continuu.
Se adaugă treptat apa de trandafiri şi bate folosind un mixer până ce crema capătă o consistenţă cremoasă. Păstrează crema la frigider.
Crema de faţă hidratantă pentru ten normal
Ingrediente:
2 linguri gel de aloe vera
20 ml ceai de plante la alegere
8g fulgi de ceară de albine
½ linguriţă de glicerină vegetală
3 picături de ulei de jojoba
6 picături de ulei esenţial la alegere
Mod de preparare
Se pun într-un vas pe baie de abur ceara de albine şi uleiurile şi se amestecă până se topesc fulgii de ceară şi lichidul devine omogen. De îndată ce s-a topit, ia vasul de pe foc şi lasă compoziția să se răcească.
Se adaugă treptat ceaiul de plante, glicerina şi gelul de aloe vera amestecând cu un mixer până capătă o consistență cremoasa.
Crema se păstrează într-un recipient şi se depozitează la frigider.