Cum îngrijești pielea după expunerea la soare!

Vine vara și abia aștepți să te expui la soare pentru a obține bronzul mult dorit. Dar după o ședere pe plajă trebuie să urmezi niște reguli de îngrijire a pielii bronzate, pentru a avea o piele sănătoasă.

separator
bronz

Pentru un bronz frumos, uniform și de durată, respectă următoarele sfaturi:

Curățare și hidratare

Primul pas este curățarea atentă a pielii. Hidratarea este lucrul de care pielea ta are cea mai mare nevoie după și înaintea expunerii la soare.

11. După ce te-ai întors de la plajă uită de băile ferbinți. Temperatura înaltă a corpului în combinație cu un burete și apă fierbinte, sunt destul de dăunătoare pentru straturile superioare ale epidermei. Astfel, chiar dacă îți pare că bronzul este perfect, acesta se poate șterge, dacă faci în duș imediat după ce ai venit de la plajă.

2. Înlocuiește gelul de duș obișnuit cu o soluție hidratantă. Asta deoarece pielea ta are nevoie de recuperare după ce a fost în contact de razele solare. Alege creme cu o textură ce conține glicerină, uleiuri esențiale de gălbenele, cătină albă și portocale.

3. Pentru prevenirea arsurilor solare, a salva bronzul obținut și a ajuta pielea să-și revină- o cremă obișnuită nu este suficient. Alege soluții care au în conținutul lor ulei de argan și o cremă cât mai densă, care va ajuta pielea puțin uscată să-și revină.

4. Vitaminele A și E, sunt ideale pentru a menține bronzul uniform. După duș, șterge cu un prosop moale pielea și aplică produsul ales. Peste 10-15 minute elimină excesul rămas cu șervețele din pânză.

5. Dacă te-ai ars la soare, cumpără din farmacii un spray special de răcire. Alege un produs cu un efect anestezic – care neapărat trebuie să conțină lidocaină. Sau, aplică în zonele arse, grăsime – ca de exemplu smântâna, și las-o timp de aproximativ jumătate de oră să acționeze.

Evită:

3Înainte și după  expunerea la soare nu folosi produse cosmetice de genul parfumuri sau deodorante pe bază de alcool. La câteva zile după plajă, evită orice metodă de epilare agresivă – ceară, lamă. Optează pentru o cremă epilatoare care are o acțiune mai blândă asupra pielii tale.

Reține: este mai bine să previi decât să tratezi. În orice situație te-ai afla, acordă pielii tale îngrijirea de care are nevoie după plajă. Un ten bronzat trebuie, pentru a fi cu adevărat frumos, să fie și sănătos.

text: Iulia Arnaut

alte Articole interesante