Cum îngrijești pielea uscată? Află care este cel mai indicat ingredient ce hidratează în profunzime

Pielea uscată și foarte uscată este o adevărată provocare atunci când vine vorba de ritualul de îngrijire și produsele folosite. Fiind foarte sensibilă la agenții externi, cel mai bun sfat în îngrijirea acesteia este acela de a evita băile fierbinți, săpunul dur, soarele și expunerea la vânt. Aceștia sunt principalii factori externi ce îi accentuează suferința.

separator

Totodată este absolut necesară folosirea produselor de îngrijire specifice, iar unul din ingredientele foarte eficiente este ureea. De ce uree? Pentru că, fiind rezultată din degradarea proteinelor, ureea are o capacitate excelentă de a hidrata și catifela.Rezultată din degradarea proteinelor, ureea are o capacitate excelentă de a hidrata și catifela. Valorificând acest ingredient, Numis®med a căutat formula ideală pentru pielea uscată încă din 1982.

Folosirea cu regularitate a produselor cu Uree poate susține și echilibra pierderea de umiditate, păstrând pielea hidratată și împiedicând uscarea acesteia.

Pe lângă ingredientul activ principal, produsele NumisMed UREA conțin clorură de argint, panthenol și glicerină, ingrediente care ajută la rândul lor la refacerea țesutului epitelial. Produsele NumisMed UREA  fac parte din gama dermatocosmeticelor (fără parabeni, fără arome, fără substanțe parafinice, fără uleiuri volatile), reducându-se astfel riscul alergiilor și fiind testate dermatologic.

Numis Med Lotiune pentru corp cu Uree 5% , 300ml
Loțiunea de corp numis®med UREA hidratează intensiv și protejează pielea extrem de uscată și cu senzații de prurit. Textura legera  se absoarbe rapid fara a lasa urme lipicioase.

Ingredienți activi:
Urea  – ingredientul principal activ, cu efect  puternic hidratant si de emoliere.

Panthenol – Este utilizat ca agent de hidratare, deasemenea pantenolul are efect antibacterian si de regenerare.

Glicerina  –  component integral al mantiei hidrolipidice a pielii, în combinație cu urea glicerina oferă un efect intens și indelungat de hidratare.
Alantoina – Sprijină tratamentul pielii crapate, hidrateaza, calmeaza pielea , accelereaza vindecarea ranilor prin stimularea diviziunii celulare.
Clorură de argint   – Ionii de argint rapid și eficient acționează asupra microbilor și reglează numarul lor pe suprafața pielii. Aceste particule microscopice pot inhiba proliferarea multor tipuri de bacterii, virusuri și ciuperci pentru o perioadă lungă de timp.
Unt de Shea – Conferă pielii suplețe,protejează împotriva razelor solare.Reduce pruritul, reduce inflamația, ameliorează durerea, ajută la absorbția de apă in piele  și reduce uscarea treptată a țesutului.
Ceara de albine – protejeaza pielea de daunele mediului.  Aceasta conține proprietăți anti-bacteriene, anti-inflamatorii si antioxidante puternice.
Ulei de jojoba – Are efect nutritiv, reface supletea pielii cu xeroza.

alte Articole interesante