Remedii naturale pentru punctele negre pe care le poți încerca acasă

Principalele cauze ale porilor încărcați sunt nivelurile ridicate de hormoni și acumularea de bacterii sub piele. De aceea este recomdat să curățim tenul regulat pentru a evita apariția uneor afecțiuni, cum ar fi acneea. Vezi câteva remedii naturale ce te pot ajuta în lupta cu porii încărcați:

separator
masca_fata_600x400
1. Zahărul
Zahărul poate fi folosit pentru exfolierea pielii. Masarea granulelor pe piele va îndepărta celulele de piele moartă și va destupa porii. Fă o pastă din două linguri de zahăr cu puțin suc de lămâie și apă. Aplică pasta direct pe zona cu probleme și masează-te pentru cinci minute, apoi clătește-te bine. Repetă o dată pe săptămână pentru a preveni încărcarea porilor.


2. Lămâia
Acidul citric care se găsește în lămâi este eficient pentru curățarea murdăriei și poate fi folosit și pentru exfolierea pielii. Tot ce trebuie să faci e să aplici suc proaspăt de lămâie pe zona cu probleme și să îl lași acolo timp de 10 minute înainte de a te clăti. Fă asta doar o dată pe săptămână ca să eviți uscarea excesivă a pielii.

3. Miere
Mierea ajută la hidratarea pielii și previne încărcarea porilor. Aplică pur și simplu miere crudă pe zona cu probleme. Las-o să stea 5-10 minute înainte de a te clăti.

4. Aburul
Cauți o soluție simplă și eficientă? Ai noroc – aburul e aceea. Aburul deschide porii și permite eliberarea impurităților. Spală-ți bine fața. Fierbe apă într-o oală, iar când apar aburii, ia-o de pe foc. Apleacă-te deasupra oalei și permite aburilor să-ți pătrundă în față. Stai așa până când nu mai sunt aburi. Repetă de două ori pe săptămână pentru a-ți reîntineri pielea.

5. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o opțiune grozavă pentru exfolierea pielii. Cu ajutorul său scapi de celulele de piele moartă și de uleiul în exces din piele. Tot ce trebuie să faci e să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu și suficientă apă pentru a forma o pastă. Masează-te cu mișcări circulare timp de câteva minute înainte de a te clăti.

6. Apa
Nu ar trebui să subestimezi clătirea normală cu apă simplă. În timpul zilei vei transpira și îți vei atinge fața. Uleiul de la transpirație și mizeria de pe mâini îți vor încărca porii. Obișnuiește-te să îți clătești fața pentru a evita asta. Fă asta de câteva ori pe zi, mai ales în timpul lunilor calde de vară.

Sursa

alte Articole interesante