Cum să-ți îndrepți corect părul cu placa!

Toate ne dorim un păr drept, mătăsos și sănătos. Însă nu întotdeauna reușim să-l îngrijim astfel încât să arate ca de pe copertă. Dacă nu știi cum să-ți îndrepți corect părul, citește câteva sfaturi de la specialiștii din domeniu!

separator

Începe din duș. Să clarificăm ceva: niciun șampon sau balsam de păr nu îți va îndrepta părul. Însă ele pot fi de folos în procesul de îndreptare a părului. După ce ți-ai aplicat balsamul pe toată lungimea părului, ia o perie și periază-l. Apoi clătește-te. După ce ai ieșit din duș usucă-ți părul cu un prosop moale.

Folosește corect fohn-ul. Uscarea părului cu fohn-ul este uneori inamicul părului drept. Ține fohn-ul în jos atunci când îți usuci părul, altfel părul tău se va încreți. Folosește o perie cu peri din păr de mistreț pentru a-ți netezi părul.
Aburii sunt inamicii părului tău. Dacă vezi aburi sau auzi sfârâituri atunci când îți îndrepți părul, opreşte-te. Pentru a evita asemenea situații asigură-te că părul tău este complet uscat. De asemenea, trebuie să fii atentă și la produsele pe care le folosești înainte de a-ți îndrepta părul. Evită produsele care conțin alcool.

Folosește un protector termic. Dacă nu vrei ca părul tău să sfârâie, aplică un produs care îți va proteja părul atunci când îl îndrepți. În plus, reduce dramatic șansele de încrețire a părului pe parcursul zilei. Dacă ai părul mai des poți folosi un produs care conține ulei de argan.

Temperatura. O temperatură ridicată îți va afecta părul. Părul gros are nevoie de o temperatură mai mare, spre deosebire de cel subțire.

Împarte-ţi părul în mai multe secţiuni. Dacă vrei ca părul tău drept să reziste începe prin a-l împărţi în mai multe şuviţe. Împarte-ți părul în 3 secțiuni: mijloc, spate și în față. Astfel vei economisi timp și coafura ta va rezista mai mult.
Nu repeta mișcările. Nu trece placa de mai multe ori pe aceleași şuviţe de păr.

Finisează. După ce ți-ai îndreptat părul folosește un produs care nu conține uleiuri sau silicon pentru a-ți finisa părul. Așteaptă ca părul să se răcească, apoi aplică un fixativ cu o formulă ușoară care să nu îți încarce părul.

Alege o placă de calitate. Degeaba urmezi toți pașii de mai sus dacă placa ta nu este bună. Atunci când vine vorba de îndreptare, dovada stă în produs. Te sfătuim să investești într-o placă de calitate, vei vedea diferența. De asemenea și materialul este important. Alege o placă cu un înveliș de ceramică.

Folosește placa pentru orice tip de păr. Indiferent că ai părul subțire sau gros, des sau rar, scurt sau lung, folosește placa pentru a te coafa. Aceasta îți va netezi părul și îți va oferi un aspect îngrijit.

Sursa

alte Articole interesante