Trucuri ca să ţii sub control părul ondulat

Visezi să ai bucle definite şi pline de volum, dar în schimb părul tău este înfoiat, fără o formă clară şi cu multe fire rebele? Descoperă câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi defineşti onduleurile şi să le ţii sub control.

separator

volum-si-bucle

Foloseşte balsam leave-in
Acest tip de balsam fără clătire îmbracă fiecare fir de păr cu o peliculă fină care protejează părul de frecare, dar şi de umezeala din aer, cea care îl face înfoiat şi nedefinit. Aplică puţin balsam în palme, masează, apoi distribuie cu degetele pe toate suviţele, încercând să le defineşti forma.

Aplică mască cu cheratină
O dată pe săptămână foloseşte o mască cu cheratină pentru fortifierea părului. Cheratina este proteina din care părul este compus în mod natural. Aplicată pe păr, aceasta „sigilează” cuticulele, solzişorii minusculi care îmbracă fiecare fir în parte, asemenea unui acoperiş din ţiglă.
Cu cât cuticulele sunt mai uniform şi etanş aranjate, cu atât părul tău va fi mai strălucitor, rezistent şi cu o formă bine definită.

Nu-ţi usca părul cu foehnul
Aerul fierbinte al uscătorului distruge buclele, separându-le fir cu fir. Rezultatul este un păr umflat, cu fire rebele şi bucle haotice. Lasă-l în schimb să se usuce singur, după ce l-ai şters bine cu un prosop, dar fără a-l freca. Înfăşoară-l în prosop şi strânge-l cu mâinile, pentru ca apa să fie absorbită de materialul textil. Dacă te grăbeşti şi trebuie neapărat să te usuci cu foehnul, foloseşte întotdeauna difuzorul, accesoriul care îţi păstrează cât de cât buclele definite.

Şterge-l cu prosop din microfibră
Microfibra este un material special conceput pentru a absorbi rapid apa, fiind ideal pentru fabricarea lavetelor şi a prosoapelor de bucătărie. Dar poate fi folosit cu succes şi pentru uscarea părului, tocmai pentru că absoarbe rapid apa. Foloseşte un astfel de prosop din microfibră, având grijă să strângi părul în prosop, nu să-l freci.

Evită produsele de stylig cu fixare rigidă
Gelurile şi spuma de păr care îţi păstrează buclele intacte, dar într-o formă rigidă, nu sunt de luat în calcul. Buclele ca de „sârmă” nu sunt deloc sexy. Înlocuieşte aceste produse cu unele cu fixare flexibilă, precum serurile sau spray-urile pentru definire.

Tunde-ţi părul uscat
Cei mai mulţi hairstilişti îţi vor uda părul înainte de a te tunde, pentru că este dificil să-ţi facă o tunsoare simetrică pe părul uscat. De aceea poţi descoperi că tunsoarea nu ţi se potriveşte deloc abia când te speli pe cap şi părul tău revine la forma lui naturală. Cere-i stilistului să te tundă pe părul uscat sau dacă îţi udă părul, să-l usuce apoi fără a-l îndrepta sau coafa. Numai în acest fel poţi observa cu adevărat rezultatul.

Perie-l numai înainte de baie
Aşa cum ai observat cu siguranţă, buclele tale devin complet haotice după ce te piepteni. De aceea, peria nu îţi este de ajutor. Dar pentru a îndepărta firele moarte şi pentru a masa scalpul, piaptănă-te înainte de a te spăla pe cap. Vei distribui uniform sebumul de la rădăcină, care are un efect protector pentru părul tău şi vei stimula circulaţia sanguină la nivelul scalpului.

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante