Uleiurile vegetale care te protejează de razele solare!

Anotimpul cald ne bucură pe toţi, însă razele solare ne pot aduce nu doar un bronz frumos, ci şi unele probleme. Şi cum protecţia solară este foarte importantă, o alternativă pentru cunoscutele creme cu factor de protecţie ar putea fi – uleiurile naturale!

separator
uleiuri

Uleiul de susan

Principala calitate a sa este faptul că absoarbe o parte din razele UV. Ceea ce îl recomandă ca fiind un ulei foarte bun pentru protecţia pielii este faptul că el încetinește procesul de îmbătrânire, restructurează şi hidratează pielea şi reduce inflamaţiile. De asemenea, este util în cazul arsurilor solare și ajută la refacerea pielii.

Sesame oil

Uleiul din seminţe de morcov

Deși este un ulei mai puţin folosit la noi, acesta este foarte bun pentru piele. Conţine vitamina A şi are proprietăţi antiseptice şi antioxidante. Produsele care conțin ulei de seminţe de morcov, au un factor de protecţie solară SPF 38-40 și este recomandat pentru tenul cu probleme, tern, uscat şi lipsit de vitalitate.

Uleiul din seminţe de morcov

Uleiul din germeni de grâuUleiul din germeni de grâu

Acestea este un ulei bogat în vitamina E, K şi grupul de vitamine B. Uleiul din germeni de grâu acţionează ca un antioxidant, combate radicalii liberi şi ajută la hidratarea pielii.

Uleiul de avocado

Este un ulei cu conţinut bogat de vitaminele A, B, C, D, E, K, calciu, fier, magneziu, acizi graşi nesaturaţi, ce oferă pielii protecţie solară. Deoarece factorul de protecţie este unul mai mic, foloseşte acest ulei dacă pilea ta este mai închisă la culoare sau când eşti deja bronzată.

Uleiul de avocado

Uleiul de soiaUleiul de soia

Este un ulei renumit pentru propietatea sa de a apăra pielea de soare. Cu un conţinut mare de acizi graşi, acesta are proprietăţi, antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene şi de vindecare a rănilor.

alte Articole interesante