Sfaturi pentru îngrijirea părului cu tendințe de îngrășare

Există păreri diferite în ceea ce privește ritualul de spălare a părului. Unii specialiști recomandă ca acest lucru să fie făcut o dată la 2-3 zile, alții, mai rar decât atât. Multe femei însă au inclus spălarea părului în șirul de proceduri zilnice obligatorii. Totuși, specialiștii susțin că acest lucru nu este recomandat nici chiar pentru cei care au probleme cu excesul de sebum și îngrășarea rapidă a firelor de păr.

separator
zaštita kose tokom ljeta, sretna žena

Dacă ai părul gras și simți nevoia să îl speli zilnic, ar trebui să iei în considerație această atitudine. Problema e că părul nu are propriile vase sangvine, hrănindu-se exclusiv din secrețiile pielii. Fiind spălat zilnic acest strat protector, părul rămâne fără sursă de hrană, devenind uscat, slab și deshidratat. Dacă pielea capului este uscată, spălarea deasă a părului poate provoca apariția mătreții.

De ce părul devine gras

E uimitor, dar chiar și oamenilor cu păr gras le este contraindicată spălarea deasă a părului: după ce se spală stratul protector, glandele sebacee încep să secrete și mai multă grăsime. Pentru a evita îngrășarea părului înainte de vreme, urmează aceste sfaturi ale specialiștilor!

1. Crește treptat intervalul între procedurile de spălare a părului. În prima perioadă strânge șuvițele de păr la un loc și nu folosi șampon uscat.eed

2. Încearcă să atingi cât mai puțin părul și să alegei coafuri noi.hair

3. Renunță pentru o perioadă la geluri, spume, fixative și alte produse suplimentare pentru îngrijirea părului.

4. După ce speli capul, încearcă să clătești bine toate urmele de șampon sau balsam. În caz contrar, părul ar putea deveni gras în doar câteva ore.

5. Aplică șampon cel puțin de două ori în timp ce speli părul. Și folosește mereu un șampon potrivit pentru tipul tău de păr.

6. Spală capul doar cu apă dedurizată și stătută, adăugând în ea de fiecare dată puțin bicarbonat de sodiu.20_8

7. Urmărește temperatura apei! Ea nu trebuie să fie foarte fierbinte, întrucât acest lucru stimulează glandele sebacee să secrete mai multă grăsime.

8. După ce speli părul, clătește-l cu infuzie de mușețel, spilcuță sau urzică.

9. O posibilă cauză a îngrășării rapide a părului ar fi alimentația incorectă. Evită să consumi produse care stimulează secreția de grăsime în piele: bucate grase sau prăjite, zahăr, produse de panificație.

10. O altă soluție naturală pentru clătirea părului ar fi apa cu lămâie: dizolvă sucul unei lămâie în 1/2 de litru de apă rece.38_12

sursa

alte Articole interesante