Sfaturi pentru îngrijirea părului gras la rădăcini și uscat spre vârfuri

Părul gras la rădăcini este o tulburare frecvent întâlnită care poate atrage cu sine despicarea vârfurilor, mătreața, ruperea părului și necesitatea de a te spăla cât mai des, fapt ce poate sensibiliza și mai mult vârfurile uscate. Cum poți remedia problema în acest caz?

separator

1. Spălatul pe cap

Deși părul îți cere să-l speli zilnic, nu este bine pentru sănătatea acestuia. Nu faci decât să stimulezi și mai mult secreția de sebum și nu-ți dorești acest lucru. Este suficient să-ți speli părul la 2-3 zile, întrucât porțiunile uscate de păr au nevoie de uleiurile naturale din păr ca să se hidrateze.

2. Șampon special

Un șampon special pentru scalp gras, pe care trebuie să-l folosești doar pentru rădăcini ar fi o soluție. Pentru restul părului, poți folosi un șampon blând și nutritiv. Evită șampoanele 2 în 1!

3. Mască de păr pentru vârfuri

Pentru ca părul să fie hidratat în permanență ai nevoie să aplici o mască de păr și balsam pe păr, evitând rădăcinile, pentru că altfel se vor îngrășa repede. Depinde de necesitățile părului dacă îți trebuie și masca și balsam. Tu știi cel mai bine cum îți simți părul în mână.

4. Clătirea părului

Clătirea este cea mai importantă dacă vrei să nu ai un par gras la rădăcini și uscat spre vârfuri. Apa trebuie să fie calduță, de vară, ca să nu usuci și mai tare părul și să nu stimulezi secreția de sebum. Acordă timp clătirii și scapă de orice rest de produs din păr dacă vrei să ai un păr proaspăt și hidratat cât mai mult timp.

5. Uscarea părului

Pentru problema ta se recomandă să nu-ți usuci părul cu feonul pentru că îți vei usca și mai tare părul și vei sitmula sebumul la rădăcini din cauza fierbințelii. Dacă nu poți sub nicio formă să renunți la feon, ai grijă măcar să utilizezi mereu protecție termică de calitate și usucă-ți părul la o treaptă mică sau medie.

6. Taparea părului

După spălarea proaspată a părului și uscarea sa, ai grijă să nu ți se pleoștească părul la rădăcini. Nu doar că nu vei avea un aspect plăcut la păr, dar vei face ca rădăcinile să se îngrașe și mai rapid. După spălare nu strică să-ți tapezi puțin părul la rădăcini pentru că un păr ridicat poate respira mai bine și se îngrașă mai greu.

7. Perierea părului

Este necesar să-ți periezi cu grijă părul în fiecare dimineață și chiar și seara înainte de somn. Așa vei evita ruperea lui și vei menține părul hidratat, datorită plimbării uleiurilor naturale de pe perie. O periere corectă se face de jos în sus pe secțiuni mici de păr, ținute în mână ca să nu tragi firele de păr.

8. Serum pentru vârfuri

Sunt diverse produse pe bază de uleiuri nutritive pe care le poți aplica dupa spălarea proaspătă și uscare și astfel te asiguri că părul primește hidratare în plus și nu se va sensibiliza și rupe la frecarea cu hainele sau cu așternuturile de pat. Trebuie să eviți rădăcinile și să aplici strict pe vârfuri.

Ce măști poți folosi pentru părul gras la rădăcină?

Oul și citricele sunt cele mai indicate atunci când te confrunți cu rădăcinile grase. O mască care să conțină aceste ingrediente se aplică doar în partea de sus a capului. Măștile cu ou sunt destul de variante, așa că ai de unde alege, iar partea bună este că toate sunt pentru păr gras.

sursa

alte Articole interesante