Foto: Cartofi copți în stil australian

Cartofi copți în stil australian

Astăzi am decis să vă ofer o rețetă delicioasă care vă va surprinde prin simplitate și gust: cartofi copți în stil australian. E potrivită mai ales pentru persoanele care nu se-mpacă cu gătitul. Eu am desoperit-o pe coocook.me și m-am gândit că n-ar fi rău s-o încerc, de aceea vă îndemn să-mi urmați exemplul și chiar s-o împărtășiți cu prietenii.

separator

cartofi copti

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare (după gust)
  • rozmarin și piper negru mărunțit (după gust)

Mod de preparare:


  1. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, până intră ușor furculița în ei.
  2. Preîncălziți cuptorul
  3. Ungeți generos tava cu ulei de măsline și aranjați cartofii în ea, lăsând spațiu între ei.
  4. Turtiți un pic cartofii cu o ligură. Ungeți fiecare cartof cu ulei de măsline și presărați-l cu rozmarin mărunțit. Puteți folosi și alte condimente la dorință.
  5. Asezonați cu sare și piper negru după gust.
  6. dați tava la cuptorul încins la 230 de grade, pentru 25-30 de minute, până cartofii capătă o nuanță aurie.
  7. Cartofii copți sunt gata. Să aveți poftă!

alte Articole interesante