Cum să trăiești 100 de ani!

Majoritatea oamenilor sunt setați genetic să trăiască peste 100 de ani, însă din cauza alimentației incorecte, a stresului și a poluării, ajung să trăiască în medie 75 de ani.

separator

Cum să trăiești 100 de ani!

Vrei să trăiești peste 100 de ani fără probleme grave de sănătate? Iată ce trebuie să faci!

Cum să trăiești 100 de ani!1. Încetează să te mai îngrijorezi de fiecare dată când întârzii undeva și nu îți mai face griji când ceilalți întârzie. Nu faci decât să te stresezi și să îți tai ore bune din viață. Îngrijorarea atrage stresul, iar stresul reduce speranța de viață.

2. Socializează cât mai mult, tristețea și singurătatea te urâțesc și îți aduc ceva ani în minus la speranța de viață.

3. Găsește-ți un sens în viață care să te împlinească. Cercetătorii au analizat o comunitate de japonezi din Okinawa, în care oamenii trăiau peste 100 de ani. Se pare că aceștia credeau în noțiunea de ikigai, care s-ar traduce „motivul pentru care trăiești”. Așadar, găsește un motiv pentru care să te trezești dimineața și vei trăi mai mult.Cum să trăiești 100 de ani!

4. Mănâncă zilnic o bucată de ciocolată neagră, aceasta te energizează și îți menține creierul sănătos.

5. Nu consuma alimente procesate, grăsimi „rele”, mezeluri, produse de patiserie, prăjituri de cofetărie, alimente prea sărate, chipsuri, cartofi prăjiți, fast food.

6. Consumă mai puțin zahăr. Acesta îți va îmbătrâni pielea și îți va înmulți ridurile din jurul ochilor.

7. Plimbă-te în fiecare zi, acest obicei îți menține inima sănătoasă și te ține departe de osteoporoză.

Cum să trăiești 100 de ani!8. Activitatea sexuală frecventă prelungește viața, este concluzia mai multor studii care au arătat că persoanele care fac sex regulat au un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă. Aceasta se datorează faptului că activitatea sexuală te eliberează de stres și îți dă o stare de bine.

9. Consumă ceva sănătos în fiecare zi, fie că e vorba de o linguriță de miere, un ceai verde, o mână de migdale, câteva nuci, niște fructe sau un pahar de apă cu lămâie. Acest obicei îți va prelungi viața.Cum să trăiești 100 de ani!

10. Nu te purta ca la vârsta ta, ci ca și cum ai fi mai tânără. Faptul că te supui unei presiuni sociale care spune că la 70 de ani nu mai trebuie să dansezi, nu face decât să te îmbătrânească.

Sursa:

 

 

alte Articole interesante