La mulți ani! Actorul Jan Cucuruzac este astăzi omagiat

A jucat pe scena Teatrelor „Vasile Alecsandri” din Bălți, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și Teatrul ,,Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău, a jucat roluri cunoscute în cinematografia de acasă și a încântat publicul cu talentul său actoricesc. Astăzi, actorul de teatru și film Jan Cucuruzac a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani.

separator

Actorul Eugen (Jac) Cucuruzac s-a născut pe 9 februarie 1949 în satul Şaptebani, raionul Rîşcani, Republica Moldova. În anul 1976, actorul a absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău.

Începînd cu anul 1990, actorul a luat parte la fondarea Teatrului municipal „Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău, unde activează pînă în prezent. Actorul Jan Cucuruzac este cunoscut în special pentru rolurile sale de comedie.

Actorului i s-a conferit titlul de Maestru în Artă, iar în anul 2011 a fost onorat cu titlul de Artist al Poporului Republicii Moldova. Printre producțiile de cinema în care a apărut Jan Cucuraz amintim filmele „Trînta” ( 1977), „Sunt gata să accept provocarea” (1983), „Răsăritul zbuciumat” (1984), Deţinutul misterios” (1986), „Corbii prada n-o împart” (1988), ,,Văleu, văleu, nu turna!” (1991) „Telefilm-Chișinău”, „Ricoşet” (1997), „Brejnev” (2005) etc.

alte Articole interesante