Gloria Gorceag și Vitalie Catană, în costume tradiționale de Ziua Națională a Portului Popular!

Ultima zi de duminică a lunii iunie marchează Ziua Națională a Portului Popular. Sărbătoarea are drept scop promovarea valorilor autentice de patrimoniu cultural imaterial, a costumului tradițional popular.

separator

Gloria Gorceag și Vitalie Catană au intrat perfect în spiritul sărbătorii. Fericiții părinții au marcat simbolul zilei într-un mod inedit, îmbrăcând costumele populare pe care le-au primit în dar la nunta lor, care a avut loc în urmă cu un an, pe 21 iulie, 2017.

O moldoveancă fericită, în ie, în așteptarea minunii zămislirii, un soț emoționat, în așteptarea moștenitorului – un moment încărcat de autenticitate și tradiție istorică.

,,Se apropia nunta noastră și o rudă apropiată ne-a întrebat ce cadou ne dorim, avea și câteva opțiuni: poate o mașină de spălat, un robot de bucătărie… Noi am zis că vrem o ie și o cămașă națională 😜 Zis și făcut!”, scrie Gloria pe pagina sa de facebook.

Gloria se află în trimestrul trei de sarcină, iar nașterea este preconizată în mai puțin de o lună. Prin urmare, foarte curând artista și soțul ei vor deveni pentru prima oară părinți și își vor strânge la piept comoara.

alte Articole interesante