Gospodării din nordul Moldovei, înecate în ape și mâl

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în urma ploilor torențiale din ultimele zile mai multe localități din nordul țării au fost afectate.

separator
Angajații IGSU au intervenit la pomparea apelor din mai multe beciuri, subsoluri și gospodării particulare în raioanele Soroca, Briceni, Florești, Drochia, dar și Rîșcani. A fost evacuată apa din mai multe ogrăzi din localitățile Pîrlița, Căinarii –Vechi, Lugovoe, dar și Vadeni.

Au suferit și Trifănești, Frumușica, Alexandrovca, și Izvoare a raionului Florești. Aici peste 11 gospodării, dar și mai multe beciuri au fost inundate în urma ploilor puternice. Și în raionul Ungheni, subsolul gimnaziului din localitatea Condrătești a fost inundat în urma precepitațiilor abundente. Mai mult, au fost afectate mai multe terenuri și culturi agricole în localitățile Cișmichioi, Ceadîr –Lunga în UTA Gagauzia. Conform datelor preliminare, aici, apele au afectat peste 220 de ha de porumb, 100 de ha de floarea soarelui, dar și 3 ha de grîu.   

alte Articole interesante