Greșeală inadmisibilă descoperită de către un tânăr, în manualul pentru clasa I

Abatere de la adevăr în manualul de Educație moral-spirituală pentru clasa I. Copiii sunt învățați ce înseamnă ,,ambiție”, aducându-li-se exemple negative.

separator

Dicționarul explicativ al Limbii Române arată că ,,ambiție” înseamnă ,,Dorință arzătoare de a realiza ceva”, aspirație. Iar ,,ambițios” are sinonimele ,,încăpățânat, îndărătnic, îndârjit, perseverent, stăruitor”.

În manualul pentru clasa I, ,,ambițios” are explicațiile – ,,mândru, înfumurat, orgolios”. Un părinte se arată complet nedumerit:

,,Sunt CONFUZ! Manualul de educație moral-spirituală pentru clasa I ne zice că cuvântul „ambițios” semnifică a fi mândru, orgolios, înfumurat. Cum poți da asemenea sinonime în secolul al XXI-lea? Cum poți învăța copiii așa prostii? Apoi ne întrebăm de ce nu avem tineri cu o poziție, tineri integri și adevărați profesioniști. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, sper că acest lucru e o greșeală și poate fi reparată. Eu nu vreau ca frații mei sau copiii mei să fie instruiți în așa hal, mai ales la Educația Moral-spirituală”, a scris autorul postării.

alte Articole interesante