Guvernul l-a premiat pe Radu Albot cu 50 de mii de lei, pentru performanțele obținute în domeniul sportului

Pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea sportivă, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională, Ministrul Educației i-a înmânat jucătorului de tenis Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, sportivul va beneficia și de un premiu în valoare de 50 000 de mii de lei din partea ministerului.

separator

Rezultatele obținute de Radu Albot pe parcursul ultimilor ani reprezintă cele mai mari performanțe din întreaga istorie a tenisului moldovenesc. În cadrul turneului ATP Masters 1000 ,,Miami Open 2019”, la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a câștigat primul set. De asemenea, sportivul a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem –,,US Open 2018”.

Totodată, Radu Albot a fost inclus în Top ,,10 cei mai buni sportivi ai anului 2018” de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante