Imagini din închisoarea unde se află Elena Udrea, reţinută în Costa Rica

Elena Udrea a fost reţinută astăzi de Interpol, şi dusă în spatele gratiilor în aşteptarea unei sentinţe din partea autorităţilor din Costa Rica. Fostul ministru al României urmează să fie prezentat instanţei de judecată. Aceasta a fost ridicată de pe stradă şi dusă la închisoarea de femei El Buen Pastor din San Jose. Fosta politiciană se afla la o cafenea şi nici prin gând nu îi trecea că va ajunge în puşcărie, chiar în ţara în care spera că se va afla la adăpost.

separator
Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în Costa Rica şi vor afla curând ce se va întâmpla cu soarta lor. Cornel Tăbăcaru, un om de afaceri român stabilit în Costa Rica, a declarat la Antena 3, că Elenei Udrea i-a fost luată fetița pe care a născut-o în urmă cu 15 zile.

„Copilul nu este cu Elena. Acum sunt în inchisoarea de femei fără copil. Au fost foarte agitate când au fost încarcerate. Acum s-au mai liniştit. Nimeni nu ştie unde este fetiţa Elenei”, a declarat Cornel Tăbăcaru pentru sursa citată.

Ulterior s-a aflat că Elenei Udrea i s-a cerut să stoarcă lapte de la sân pentru a putea fi hrănit copilul. Se pare că fiica ei se află în locuința politicianei din San Jose, unde este îngrijită de mama ei și de iubitul ei, Alexandru Alexandrov, care a sosit luni, 1 octombrie, în Costa Rica și a externat-o pe Elena Udrea și copilul.

Imaginile cu închisoarea Buen Pastor, care circulă pe internet, nu sunt deloc încurajatoare. În clipurile filmate, deţinutele stau în condiţii deplorabile, în celule cu multe paturi, în care aerul este greu de respirat. Femeile au dreptul şi la o cameră pentru vizitele intime, iar cele care au copii îi pot creşte în spatele gratiilor. În camerele deţinutelor mămici există pătuţuri pentru bebeluşi, iar pentru copiii mai mari, autorităţile din Costa Rica le pun la dispoziţie acestora locuri de joacă special amenajate.

sursa

alte Articole interesante