Începe vara în stil japonez!

Zilele Culturii Japoneze in Republica MoldovaFiecare dintre noi și-a făcut cu siguranță planuri pentru vară. Cineva va merge la mare, altcineva la munte, iar ceilalți vor încerca să petreacă timpul frumos și interesant chiar aici, la Chișinău. Pentru acestă categorie de oameni, dar și pentru toți

separator
iubitori culturii nipone, Teatrul Eugene Ionesco dă start verii în stil japonez.

În perioada 1- 9 iunie, în incinta teatrului se va desfășura în premieră un eveniment cultural de mare rezonanță – „Zilele Culturii Japoneze în Republica Moldova”, care  are drept scop promovarea tradițiilor populare și a culturii japoneze.

Timp de câteva zile, toți doritorii pot să pătrundă în atmosfera Japoniei autentice alături de artiști japonezi profesioniști și iubitori autohtoni ai culturii nipone. Spectacole de teatru și dans tradițional, expoziții de origami și ikebane vor aduce cultura şi spiritul Țării Soarelui Răsare în inima Chișinăului.

Sâmbătă, 1 iunie și Duminică, 2 iunie, ora 19.00, Compania de Teatru Tokyo Engeki Ensemble prezintă spectacolul „Pierduți într-o furtună de petale de flori de cireș”, regia Tsunetoshi Hirowatari.

Marți, 4 iunie, ora 19.00, Compania de Dans Kanazawa Butoh Kan prezintă spectacolul „Lumina de toamnă târzie” în regia lui Moe (Toshio) YAMANATO.

Duminica, 9 iunie, ora 19.00, Compania de Teatru Yamanote Jijosha prezintă spectacolul „Djo-ji”, regia Masahiro YASUDA.

Intrarea la spectacole costă între 70 și 90 de lei, iar la celelalte evenimente din program este liberă. Biletele pot fi procurate la Casa Teatrului Eugene Ionesco.

 

Natalia Bodiu

alte Articole interesante