Influența telefonului mobil asupra vieții noastre

Avantajele tehnologiei de astăzi sunt multiple pentru omenire, totuși fiecare avantaj poate deveni în același timp și un dezavantaj fiindcă tehnologia este o sabie cu două tăișuri. Potrvit datelor oficiale, opt din zece persoane dorm cu telefonul mobil sub pernă, deoarece majoritatea îl folosesc pe post de ceas deșteptător. Iar pentru a-l auzi mai bine, îl țin alături de pat fără să știe care sunt riscurile expunerii la radiațiile telefonului în timpul nopții.

separator

Potrivit unui grup de cercetători din Scoția, undele de radio emise de telefon provoacă tulburări nervoase, insomnie și stări de anxietate pe termen lung. Astfel, în urma unor radiografii efectuate de medici, s-a constatat că persoanele care dorm cu telefonul alături, au creierul afectat, iar substanțele chimice ale acestuia nu mai produc hormonii care asigură relaxarea în timpul somnului. Acest lucru se poate observa și în imaginea de mai jos (în stânga este fața unei persoane care doarme cu telefonul în pat, care s-a trezit după câteva ore, iar în dreapta este o persoana care nu doarme alături cu telefonul mobil).

La acest capitol, cercetătorii vin cu anumite sfaturi pentru tine, vizavi de exploatarea corectă a telefonului mobil:
– când vorbești la telefon, asigură-te că porți conversații scurte;
– activează modul „Avion” când nu îl folosești;
– în timpul unui apel, nu ține telefonul la ureche dacă nu s-a făcut conexiunea;
– telefoanele mobile emit mai multă radiație în timpul stabilirii unei conexiuni, așa că e bine, să îl ții la ureche doar când vorbești cu cineva.

Cu siguranță, tehnologiile ne fac viața mai ușoară, însă nu ar trebui să depindem în totalitate de acestea. Trebuie să vezi clar care sunt dezavantajele și care sunt avantajele, astfel încât să alegi cea mai optimă variantă, care să nu te afecteze extrem de mult pe viitor. Deoarece, aceeași tehnologie poate fi folosită și în medicină, pentru a salva oameni și în conflicte armate pentru a distruge inamicii. Așa că, ai grijă de sănătatea ta!!!

Sursa

alte Articole interesante