INP avertizează: cele mai multe accidente se produc vinerea

Cele mai multe accidente se produc vinerea, de aceea polițiștii Inspectoratului Național de patrulare recomandă prudență maximă la drum.

separator

În contextul în care urmează două zile de odihnă, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii să nu uitați despre regulile de circulație și etica în conducere.

,,Conform datelor statistice, de la începutul acestui an, cele mai multe accidente rutiere s-au produs în ziua de vineri a săptămânii. Majoritatea au loc în intervalul orelor 16:00-20:00, iar cele mai grave, soldate cu persoane decedate, se produc între orele 22:00 și 06:00. Cele produse între orele 16:00- 20:00, de regulă, au loc din cauza neatenției, a grabei și a trecerii pe o altă bandă de circulație, fără a se asigura sau a anunța din timp manevra. Nu mai comiteți aceste erori!”, comunică INP.

#INP recomandă conducătorilor auto care decid să pornească la drum noaptea :
– să o facă doar dacă sunt odihniți;
– să nu consume alcool, dacă au intenția să conducă;
– să respecte limita de viteză, chiar dacă pe traseu sunt foarte puține mașini;
– să fie atenți să nu orbească cu lumina de drum șoferii care vin în întâmpinare;
– să fie concentrați la maxim, deoarece pietonii pot traversa strada sau se pot deplasa pe marginea carosabilului și nu de fiecare dată sunt vizibili.

Pietonii sunt îndemnați să traverseze strada doar prin locurile special amenajate, să se asigure din toate părțile, chiar dacă noaptea traficul nu este aglomerat și să poarte haine sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

alte Articole interesante