INP informează: 77 de șoferi au urcat la volan fiind în stare de ebrietate

Au urcat la volan chiar dacă erau conștienți de pericolul la care se expun pe ei înșiși, dar și pei cei din jurul lor, crezând că vor trece neobservați de polițiști. 77 de șoferi în stare de ebrietate au fost depistați în weekend pe drumurile din țară.

separator

Zilnic, ofițerii de patrulare depistează și înlătură de la volanul unităților de transport conducători auto care urcă la volan după ce au consumat alcool. Unii dintre ei abia de se mai țin pe picioare, însă se consideră nemuritori și puțin le pasă de consecințe. Pe parcursul wekeend-ului precedent, ofițerii INP au reușit să depisteze 77 de conducători auto în stare de ebrietate, cu un grad de alcoolemie record. De data asta au fost depistate în stare avansată de ebrietate la volan și câteva femei.

Gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar starea avansată de ebrietate este considerată în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat. În ambele cazuri conducătorii auto rămân fără permis de conducere.

alte Articole interesante