Istorii emoționante! World Press Photo a desemnat fotografiile câștigătoare în cadrul concursului de anul acesta!

Celebra fundație World Press Photo a ales candidații la premiile mondiale de fotojurnalism pentru anul 2019. Iată câteva dintre imaginile finaliștilor, în categorii, de la mediul înconjurător până la sport. Câștigătorii vor fi anunțați în aprilie.

separator

Petronella Chigumbura, în vârstă de 30 de ani, membră a unei asociații anti-braconaj, numită Akashinga, este supusă unei instruiri de stealth și ascundere în parcul din Phundundu, Zimbabwe. (Fotografie de Brent Stirton / Getty Images / World Press Photo 2019)Victimele unui presupus atac cu gaz primesc tratament în estul Ghoutei, Siria. (Foto de Mohammed Badra / EPA / World Press Photo 2019)Yorladis este însărcinată pentru a șasea oară, după ce alte cinci sarcini au fost întrerupte în timpul anilor Farc din Columbia. Spune că a reușit să ascundă a cincea sarcină de la comandantul ei până în a șasea lună, purtând haine largi. Yorladis și partenerul ei locuiesc într-o casă într-o tabără temporară din Colinas. (Foto de Catalina Martin-Chico / Panos / World Press Photo 2019)Un băiat orfan din Ciad parcurge peretele cu desene ce prezintă lansatoare de grenade cu rachete, în Bol, Ciad. (Foto de Marco Gualazzini / Contrasto / World Press Photo 2019)Yanela, din Honduras, plânge în timp ce mama ei, Sandra Sanchez, este verificată de un agent de patrulare al frontierei americane, în McAllen, Texas, SUA. (Fotografie de John Moore / Getty Images / World Press Photo 2019)Dispariția lui Jamal Kashoggi. Un om neidentificat încearcă să rețină presa, în timp ce anchetatorii din Arabia Saudită ajung la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia, pe fondul unei reacții sporite la adresa internațională împotriva uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi. (Foto de Chris McGrath / Getty Images / World Press Photo 2019)Bob, un flamingo salvat în Caraibe, trăiește printre oameni pe insula Curaçao. Rănit rău când a intrat într-o fereastră de hotel, a fost îngrijit de Odette Doest, care conduce o asociație de salvare a lumii sălbatice. Bob s-a obișnuit cu oamenii în timpul reabilitării astfel încât nu ar supraviețui dacă ar reveni în sălbăticie. Bob o însoțește pe Odette la vizitele obișnuite la școală. (Foto de Jasper Doest / World Press Photo 2019)Lupta Irlandei de a elimina legile anti-avort. Un referendum din 1983 a dus la un amendament la constituția irlandeză, consolidând interzicerea avorturilor, chiar și în cazul sarcinilor care rezultă din viol sau incest. La 25 mai 2018, Irlanda a votat cu o mare majoritate să răstoarne aceste legi privind avortul, aflate printre cele mai restrictive din lume. (Foto de Olivia Harris / World Press Photo 2019)

Educația patriotică, adesea cu subtext militar, formează baza multor programe de tineret atât în ​​Rusia, cât și în SUA. Elevii se angajează să se antreneze la o tabără istorică de război din Borodino, Rusia. Declarația proiectului spune că scopul este „trezirea în generația tânără a unui interes deosebit pentru istoria Patriei”. (Foto de Sarah Blesener / World Press Photo 2019)

Rochii Fallera pentru festivalul Fallas de Valencia din Spania – inspirate de hainele purtate de secole în urmă de femeile care lucrau în câmpurile de orez, rochiile sunt acum creații care pot costa mai mult de 1.000 de euro. Emma Xifeng Abril și Eva Lanhan Abril au fost adoptate de aceeași familie și mama lor adoptivă, Maria, a cumpărat o bucată de material din țara lor de naștere pentru a face aceste rochii. (Foto de Luisa Dörr / World Press Photo 2019)

Criza din Yemen. O femeie în vârstă se află în fața unui magazin alimentar din satul Azzan, Yemen, aflat sub controlul lui Al-Qaida, până când forțele de elită Shabwani au eliberat zona în decembrie 2017. În ultimul an, războiul din umbră dintre al-Qaida și luptătorii iemeni locali s-a intensificat. (Foto de Lorenzo Tugnoli / The Washington Post / Contrasto / World Press Photo 2019)

Nominalizat pentru categoria sport. Plângând pentru libertate, de Forough Alaei. În Iran, fanele de sex feminin sunt interzise să intre pe stadioane de fotbal. Pe 20 iunie 2018, o hotărâre a permis stadionului Azadi din Teheran să admită grupuri selectate de femei pentru meciuri internaționale. O femeie urmărește meciul Cupa AFC, deghizată în bărbat. Fotograful, care a trebuit să se îmbrace ca bărbat, a spus: „Ca fotograf de sex feminin, nu mi se permite să-mi iau camera la stadion. Prin urmare, trebuia să mă fac un bărbat și să folosesc iPhone-ul pentru a face această fotografie „. (Foto de Foreu Alaei / World Press Photo 2019)

Pura se plimbă în jurul cartierului său, într-un vehicul roz din anii 1950, în timp ce comunitatea se adună pentru a sărbători cea de-a 15-a aniversare a tinerei, în Havana, Cuba. (Fotografie de Diana Markosian / Magnum Photos / World Press Photo 2019)

Mierea lui Dumnezeu. Un grup de apicultori lucrând la stupi în Tinun, Mexic. Fermierii din Campeche, peninsula Yucatán, afectează negativ albinele. Producătorii de miere afirmă că introducerea soiei modificate genetic și utilizarea agrochimicelor periclitează sănătatea, contaminează culturile și diminuează valoarea de piață a mierii, amenințând eticheta ecologică. (Foto de Nadia Shira Cohen / World Press Photo 2019)

Dakar fashion. Oamenii rezidenți curioși și un vânzător de stradă de materiale se uită la modelele Diarra Ndiaye, Ndeye Fatou Mbaye și Malezi Sakho care poartă costume create de către designerul senegalez Adama Paris din cartierul Medina din capitala Senegalului, Dakar. (Foto de Finbarr O’Reilly / World Press Photo 2019)

Sursa

alte Articole interesante