Kim Kardashian luptă cu psoriazisul

Kim Kardashian a dezvăluit că face eforturi pentru a ţine psoriazisul în frâu, boala cronică de care suferă și despre care nu se jenează să vorbească. Vedeta de reality-show a postat în mediul online câteva fotografii în care apare acoperită pe faţă de o cremă maronie, tratament pentru psoriazis.

separator
”Am psoriazis pe toată faţa. (…) Psoriazisul este un rahat. E doar un tratament pe bază de plante”, explică Kim cu referire la imaginea ei.

Kim a mai dezvăluit şi că urmează un nou tratament, unul pe baza de smoothie-uri de tip detox, în încercarea de a combate efectele acestei afecţiuni.

Psoriazisul este o boală cronică. Deși este inclusă în categoria bolilor de piele, psoriazisul începe de fapt în interiorul corpului, fiind o boală a sistemului imunitar. În aproximativ o treime din cazuri, problema imunitară este ereditară. Totuși, și alți factori au un rol în apariția bolii. Psoriazisul a fost asociat cu stresul, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, amigdalita streptococică, infecțiile virale, precum si cu anumite medicamente.

sursa

alte Articole interesante