La 35 de ani, a devenit mămică pentru a 11-a oară! Povestea a doi soți din raionul Hâncești

În timp ce natalitatea este în continuă scădere în țară și tot mai multe moldovence se tem să nască mai mult de doi copii, într-o familie din satul Sărata Galbenă, raionul Hâncești, cea mai mare bogăție sunt copiii.

separator

Zinaida Lungu și soțul ei au împreună deja 11 copii, ultimul fiind adus pe lume în urmă cu câteva zile. Mama este extrem de fericită și plină de viață. Ea și bebelușul său au fost așteptați, acasă, cu nerăbdare de ceilalți membri ai familiei.Cei zece copii, care așteptau acasă, au fost nerăbdători să-şi vadă fratele abia născut. Aşa că emoţiile primei întâlniri au fost de nedescris. ”Nu știu. Nu pot să exprim prin cuvinte. Sunt foarte fericită. O să am grijă de dânsul. O să-l țin în brațe, o să-l adorm.”. ”Mă bucur pentru el că a venit în viața noastră. O să-l îngrijesc vând o să trebuiască.”

Zinaida Lungu la ai săi 35 de ani se poate lăuda cu cei 11 urmași. Ea este mamă a patru fete și șapte băieți. Timoti a apărut pe lume la Institutul Mamei și Copilului, fiind perfect sănătos, cu o greutate de trei kilograme și 700 de grame. Femeia spune că niciodată nu s-a gândit că va avea o familie atât de numeroasă. Copiii sunt îngrijiți și au o frumoasă relație între frați.”Niciodată n-am plănuit ca să fie, că iată acum am să fac atâția și gata. N-am plănuit niciodată. Ca oaspete îl aștepți pe neprins de veste și trebuie să-l primești cu dragoste”, a declarat Zinaida Lungu, mama a 11 copii.

Femeia spune că este greu să fii mamă cu mulți copii, dar se descurcă, deoarece este mereu ajutată de copiii mai mari. ”Cel mai mare îl ajută pe tata la lucru, al doilea tot, că are 14 ani. Fata ne ajută la treburile din casă, acum a rămas cu cei mai mititei. Știți cum, când sunt mulți copii mereu este mult și de spălat și veselă, și rufe”, declară mama.

Nicolae Lungu este cel mai mare dintre copii și cel care rămâne a fi capul familiei, atunci când tatăl este plecat în străinătate pentru a face un ban. La ai săi 18 ani, el reușește să-i fie exemplu pentru fiecare dintre frați și surori. Băiatul se bucură ori de câte ori familia devine mai mare și spune că nu va înceta să-i ajute cu ce poate. ”Trebuie să ai grijă de toți, să te uiți după dânșii, când părinții nu-s acasă. Trebuie eu să fiu exemplul lor. Dacă eu n-am să fiu exemplu bun, ei or să se uite după alte exemple și așa nu-i bine”, a declarat Nicolae Lungu, fiu.       

reportaj realizat de publika.md

alte Articole interesante