La Piața Centrală s-a făcut curățenie generală: au fost scoase 20 de tone de deșeuri

Legumele, fructele, lactatele şi produsele din carne vor fi comercializate în spaţii mai curate la Piaţa Centrală. Iarmarocul a fost salubrizat astăzi. În doar câteva ore, muncitorii au adunat peste 20 de tone de deşeuri, relatează Mesager.

separator
De zor angajaţii pieţei au măturat şi igienizat buticurile, au evacuat gunoiul, au curăţat şi spălat cu detergent spaţiile comune şi pavelele din piaţă.

Acţiunea de salubrizare a inclus şi defrişarea arborilor, dar şi asfaltarea gropilor. Directorul interimar al Pieţei Centrale, Lilia Buştiuc a declarat că marea curăţenie era necesară după aglomeraţia din timpul sărbătorilor pascale. „Am început cu igienizarea gheretelor, vopsirea tuturor meselor care se dau în arendă, pavajul este reparat, este îmbrăcat asfaltul, spălăm îmbrăcămintea asfaltică cu substanţe speciale ca să elucidăm mirosul neplăcut şi să fie o curăţenie pe măsură”, a declarat directorul interimar al Pieţei Centrale, Lilia Buştiuc.

Cumpărătorii se bucură că vor achiziţiona alimente dintr-un spaţiu salubrizat. „Curăţenia generala. Asta-i bine. Vin diferiţi oameni cu diferiţi microbi, trebuie să menţinem curăţenia, ca să fie bine pentru toţi”, a declarat un bărbat.

Administrația a dispus ca materialul săditor să nu mai fie comercializat la Piaţa Centrală dar la cea avicolă din Chişinău. Reponsabilii de la Piaţa Centrală au declarat că în prima zi de salubrizare au fost adunate peste 20 de tone de deşeuri.

alte Articole interesante