Legumele care pot înlocui sarea

Există o mulțime de legume, mirodenii și verdețuri care pot înlocui cu succes sarea. Mâncarea va avea același gust, dar va putea fi prevenită retenția de apă în organism, celulita și alte probleme de sănătate legate de consumul excesiv de sare. Organismul are nevoie zilnic de o anumită cantitate de sare, însă studiile arată că adesea oamenii exagerează în ceea ce privește consumul acesteia. Cel mai sănătos mod însă este să folosim sarea naturală conținută în anumite alimente.

separator

Iată ce legume pot înlocui sarea în dietă:

1. Păstârnac

Are proprietăți diuretice și depurative, deci vei elimina toate toxinele din organism. Mulți nu știu că pastarnacul poate îmbunătăți activitatea fiecărui organ intern în parte și asta pentru că are în compoziție aproape toți nutrienții necesari, inclusiv potasiu. Poate înlocui perfect sarea dacă este dat prin răzătoare.

2. Roșii

Roșiile au în compoziție peste 80% apă și săruri esențiale pentru organism. Prin gătire, nutrienții devin și mai prețioși. Putem consumă roșii în sos, roșii uscate, roșii la cuptor sau crude în diverse combinații.

3. Morcovi

Conțin mulți nutrienți prețioși, în special potasiu, ce reglează cantitatea de sodiu din organism și ne putem ține sub control tensiunea arterială.

4. Pătrunjel

Este nelipsit când pregătim zarzavaturi, salate crude și vegeta de casă și asta pentru că are un gust uimitor. Conține o cantitate importantă de potasiu, care ne reglează cantitatea de sare din organism. Îl putem folosi la orice mâncare.

5. Dovleac

Îl putem găti în diverse combinații și asta pentru că are în compoziție o cantitate enormă de potasiu, ce restaurează echilibrul electrolitic din organism dupe ce depunem efort fizic. Mai pe scurt, ne hidratează și ne energizează imediat.

6. Sfeclă roșie

Este considerată un super-aliment și asta pentru că conține toți nutrienții necesari organismului. Conține mai ales nitrați naturali, ce restabilesc echilibrul sării din sânge. Reglează și tensiunea arterială

7. Ceapă

Conține chiar mai mult potasiu decât usturoiul și are un rol important în echilibrul electrolitic din corp. Este de ajuns să utilizăm o jumătate de ceapă pentru doză de sare.

8. Leurdă

Se mai numește usturoiul ursului și conține cei mai importanți nutrienți pentru o detoxifiere de primăvară. Este foarte bogată în sodiu, dar curată sângele și stimulează circulația.

9. Leuștean

Conține multe săruri minerale, motiv pentru care este nelipsit la punerea murăturilor. Gustul se apropie cel mai mult de sare.

1o. Tarhon

Se spune că poate înlocui atât sarea cât și piperul și oțetul. Este o plantă cu adevărat inedită și prim urmare poate fi folosită la orice mâncare.

sursa: www.dietetik.ro

alte Articole interesante