Lista grădinițelor din Capitală și graficul vacanțelor pe perioada de vară

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada vacanței de vară iunie-august 2019, grădinițele din capitală vor activa în regim special. Astfel, începând cu data de 3 iunie 2019, în 123 de grădinițe din totalul de 159, va fi suspendată, eșalonat, activitatea.

separator
În același timp, pe perioada de sistare a activității unei instituții de educație timpurie din sector, a fost determinată o altă grădiniță din apropiere, pentru ca toți copiii ai căror părinți au solicitat frecventarea pe această perioadă, să fie instituționalizați. Părinții vor depune o cerere în acest sens la grădinița frecventată de copil, fără necesitatea motivării acesteia.

Măsura luată de autoritățile publice locale vine ca urmare reducerii numărului copiilor în grădinițe pe durata sezonului estival, insuficiența angajaților în blocurile alimentare ale instituțiilor, creșterea duratei programului de muncă al personalului (12 ore) din cauza concediilor anumitor angajați, organizarea lucrărilor de reparație pe timp de vară etc.

Informația privind programul de activitate al grădinițelor va fi plasată pe site-ul Direcției generale educație, cultură, tineret și sport (DGECTS), precum și pe paginile web ale direcțiilor educație sectoriale.

Părinții pot vedea AICI graficul prealabil de sistare a activității grădinițelor în perioada de vară.

alte Articole interesante