Mai mulți moldoveni care dețin cetățenia română, nu au fost lăsați să aterizeze la Dublin

Autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană Air Moldova pentru transportarea spre Dublin de pasageri români care se legitimează doar cu Carte de Identitate (CI) emisă de România.

separator
În acest sens, de la data de 1 februarie 2019, pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis de România.

Altfel, compania avia trebuie să plătească circa 1.500 de euro pentru fiecare pasager care nu are actele necesare.

„Air Moldova întreprinde toate măsurile pentru confirmarea documentelor legale în baza cărora a fost sancționată și în baza cărora mai mulți pasageri aflați în această situație nu au putut călători de la Chișinău la Dublin.

Până la clarificarea situației atenționăm toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda în baza cetățeniei române de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea la Chișinău pașaportul românesc valabil.

Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate și îi asigurăm pe toți pasagerii de toată implicarea companiei Air Moldova în clarificarea acestei situații”, se arată în comunicatul companiei aeriene.

alte Articole interesante